{ "title": "Alabalık Nasıl Pişirilir", "image": "https://www.pisirmek.gen.tr/images/alabalik-nasil-pisirilri.jpg", "date": "19.01.2024 09:08:03", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "Alabalık Nasıl Pişirilir, Alabalık somon balığının en yakın akrabasıdır. Tatlı su balıkları içinde lezzetiyle en çok öne çıkan bir balık türü olduğu için en çok tercih edilen bir deniz ürünüdür. Alabalık pişirmenin iki şekli vardır;

1. Tavada alabalık pişirme.

2. Fırında alabalık pişirme.

Tavada Alabalık Pişirme

Tatlı su balıkları içinde lezzetiyle en çok tercih edilen alabalıktır. Alabalıkları alarak önce kafası ve yüzgeçlerini vücudundan temizleriz daha sonra balığımızın karnını açarak içini temizleriz bol su ile güzelce yıkarız yıkanan balıkları tuzlarız biraz üzerine karabiber ekeriz bir miktar ve normal un karışımına balıkları bularız. Tava içerisine bir miktar sıvı yağ koyarak yağın kızmasını bekleriz kızan yağ içerisine biraz limon sıkarız limon sıkmamız balığın kokusunu alır. Daha sonra balıkları tavaya koymadan sağ ve sol üst kısımlarından bir bıçak yardımı ile birkaç çizik atarız bu çiziklerin amacı balığın iç kısımlarının daha güzel pişmesi içindir çizik attıktan sonra kızmış yağ içerisine balıkları dizeriz. Çatal yardımı ile kızaran balıkları alt üst yaparak kızarmasını sağlarız. Pişen balıklar servis için tabağımıza alırız yanında yeşil salata hazırlanır alabalıkta omega üç yağ fazla olduğundan servis yapılırken salata yanında bir miktarda helva servis yapılır.

Afiyet Olsun.

Fırında Alabalık

Alabalıkları alarak önce kafası ve yüzgeçlerini vücudundan temizleriz daha sonra balığımızın karnını açarak içini temizleriz bol su ile güzelce yıkarız yıkanan balıklarımız temizlendikten sonra bir kenara alınır. Fırında alabalık için değişik bir lezzet olması için üç dört diş sarımsak, nane, kırmızıbiber (İsteğe bağlı acı ve tatlı olabilir.) üç dört diş temizlendikten sonra sarımsaklar ezilir ezilen sarımsaklar zeytinyağı bir çorba kaşığı nane tuz toz kırmızı biber karabiber bir kapta karıştırılır. Bu karışım temizlenen balıklara sürülür fırın tepsisine dizilir daha önceden 180 derecede ısıtılmış fırına sürülür yaklaşık 20 dakika kadar pişirilir. Servis yapılır.

Afiyet Olsun.

" } ] }