{ "title": "Antrikot Nasıl Pişirilir", "image": "https://www.pisirmek.gen.tr/images/antrikot-nasil-pisirilir.jpg", "date": "19.01.2024 21:02:47", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "Antrikot Nasıl Pişirilir, pişirme önerisi olarak mutlaka herkesin kendine göre bir yöntemi vardır. Antrikotu kimi tavada, kimi ızgarada kimileri de fırında pişirerek tüketir. Ancak mükemmel bir antrikot pişirmek için bazı önemli püf noktalarına dikkat edilmesi gerekmektedir. Aksi halde ya etler suyunu bırakarak kuruyacak veya içi çiğ kalabilmektedir. Bu yüzden pişirme aşamasında etlerin mühürlenmesi oldukça önem taşımaktadır. Eti mühürlemenin yanı sıra antrikot etin genellikle 1 parmağa yakın bir kalınlıkta dilimlenerek inceltilmiş olması da çok önemlidir. Antrikot pişirmenin püf noktalarının ne önemlisi olan mühürleme işlemidir. Eti mühürlemek için kullanacağımız tavanın mutlaka döküm veya kalın teflon tava olması çok önemlidir. Çünkü tavayı ocağa alarak boş tavadan duman çıkana kadar ısıtılması gerekmektedir. İyice kızdırılan tava içerisine alınan etler yaklaşık bir dakika kadar üzerinde incecik bir kabuklanma olacak şekilde tavada tutulmalıdır. Ardından diğer yüzü çevrilen etin alt kısmı da bir dakika kadar tavada tutularak içine etin suyu en önemlisi lezzeti de bu mühürlenme sonrasında hapsedilmiş olacaktır. Ayrıca ince ve iyice dövülmüş etlerin zamanının iyi ayarlanak kurumasına izin verilmemelidir ve ince dövülmüş etler sadece tavada pişirilerek tekrar fırına verilmemelidir. Antrikot pişirilmesinde önemli bir nokta da etlerin marine edilerek yumuşak bir hal almasını sağlamaktır. Marine içine alınıp dinlendirilen etler ızgara veya tavada lezzet açısından çok daha iyi sonuçlar verecektir.

Antrikot Pişirmek İçin Gerekli Malzemeleri
Antrikot Nasıl Yapılır?

Antrikot pişirmeye ilk olarak kasaptan özellikle inceltilmiş olarak aldığımız antrikot etleri 1 saate yakın oda ısısına ulaşması için bekleterek başlayalım. Ardından verilen sürenin sonunda dana antrikotları lezzetlendirmek için ufak bir kâse içine aldığımız sıvı yağ, yeteri kadar tuz ve taze çekilmiş karabiberi harmanladıktan sonra antrikotların üzerine arkalı ünlü sürerek tatlandıralım. Soslama işlemimizde tamamlandıktan sonra döküm özellikli tava veya ızgarayı ısıtarak üzerine antrikotları yerleştirerek etin ilk olarak ilk tarafını mühürleyelim. Ardından 1-2 dakika kadar bekledikten sonra etin diğer yüzünü de ters çevirerek yine 1-2 dakika kadar tavada bekleterek mühürleme işlemini arkalı önlü tamamlamış olalım. Daha sonra mühürlenmiş etleri fırın tepsisine alarak fırınımızı 200 derecede önceden ısıtarak tepsiyi fırına alalım. Şayet antrikotu az pişmiş seviyorsanız 5-6 dakika fırında pişirin. Orta pişmiş etten hoşlanıyorsanız 7-8 dakika kadar fırında pişirebilirsiniz. Ancak ben iyice pişmiş eten hoşlanıyorum diyenler ise etleri fırında 10-12 dakika kadar pişmesini sağlayabilirler. Ardından pişen antrikot etleri fırından çıkartarak kesme tahtasına alarak 1-2 dakika kadar dinlendirdikten sonra dinlenen antrikot eti ister dilimleyerek isterseniz tüm olarak servis tabağına alarak servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }