{ "title": "Bakla Nasıl Pişirilir", "image": "https://www.pisirmek.gen.tr/images/bakla-nasil-pisirilir.jpg", "date": "19.01.2024 22:26:07", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "Bakla Nasıl Pişirilir, bakla genellikle ilkbahar aylarında sofralara lezzet katan ve insan sağlığı için faydalı olan baklagiller familyasına ait bir sebzedir. Türk mutfağında özellikle zeytinyağlı, kuşbaşılı, kıymalı ve meze çeşidi olarak hazırlanan yemekleriyle ünlü bir sebze özelliğindedir. Bakla nasıl pişirilir sorusuna cevap verecek olursak örneğin baklayla hazırlanan fava sıklıkla yapılan ve severek tüketilen bir meze türüdür. İlkbahar aylarında taze olarak toplanan baklaya halk arasında şeker bakla veya süt bakla olarak da isimlendirilir. Bakla ayrıca protein ve vitamin bakımından oldukça güçlü bir besin olmasının yanı sıra bakla taneleri henüz tazeyken yemyeşil iken kurutulması halinde kahverengi bir renk almaktadır. Taze baklaya oranla kurutulmuş bakla çok daha fazla besleyici özelliklere sahiptir. Bakla bünyesinde barındırdığı B1, B2, B6 ile K vitaminlerinin yanında potasyum ve magnezyum mineralleri bakımından da bir hayli zengindir.