{ "title": "Barbun Balığı Nasıl Pişirilir", "image": "https://www.pisirmek.gen.tr/images/barbun-baligi-nasil-pisirilir.jpg", "date": "19.01.2024 19:09:30", "author": "ümit kadak", "article": [ { "article": "Barbun Balığı Nasıl Pişirilir, Barbunyabu balık türü mullus barbatus familyasında olup, halk arasında barbun olarak bilinir. Biçim bakımından vücut yanlardan basık, oval şekilde. Baş irice, yandan görünüşü burna doğru yuvarlak, alnı dikey, yüzgeçler sarı, sırttaki yüzgeç şeffaf ya da düz renklidir, vücudu pembe, başı kırmızı, vücut kısmında bulunan, pullar ise büyük ve kolayca dökülen türdendir. Alt çenede diş yoktur ve alt çenenin altında uzunca iki bıyığı vardır. Yan çizgi kesintisiz arkaya doğru uzanmaktadır.