{ "title": "Barbunya Nasıl Pişirilir", "image": "https://www.pisirmek.gen.tr/images/barbunya-nasil-pisirilir.jpg", "date": "19.01.2024 11:01:33", "author": "Fidan Yıldırım", "article": [ { "article": "Barbunya nasıl pişirilir, Barbunya vitamin değeri oldukça yüksek bir besindir. B vitamini açısından zengin olan barbunya sıkça tüketebileceğimiz besinler arasında yer almaktadır. Mümkünse barbunyanın taze iken yani kabuklu barbunyanın içini kullanmak daha iyi olur. Eğer kuru barbunya ise haşlamak gerekir. Allah bizlere birçok nimetler bahşetmiş. Hepsi kendi açısından ayrı bir vitamin deposu hepsi ayrı ayrı şifa kaynağı. Barbunyada bunlardan biridir. Barbunyanın faydaları saymakla bitmez ve konumuzda barbunya nasıl pişirilir olunca faydalarından çok pişirme şeklini anlatmaya bakalım. Sonbaharda daha kolay bulabileceğimiz barbunyayı mevsiminde mutlaka dondurucuya koymamız gerekir. Gerek zeytinyağlı gerekse etli olsun her şekilde çok lezzetli olan barbunya yapımı da oldukça kolay ve pratiktir. Dilerseniz düdüklüde veya güveçte pişirebilirsiniz. Çalışan ve fazla zamanı olmayan bayanlar için barbunya düdüklüde pişirmek zaman açısından daha iyi olacaktır. Barbunya zeytinyağlı piştiği zaman yemeklerde ara, soğuk etli pişirdiğiniz zaman ana yemek olarak servis edebilirsiniz ben bugün sizlere ana yemek olabilecek bir barbunya tarifi paylaşıyorum umarım denersiniz.

Barbunya yemeği için gerekli malzemeler
Hazırlanışı: Öncelikle barbunyanın içini çıkartıp tanelerini suya ıslatıyoruz. Bu işlemi akşamdan yapmakta fayda var. Ben kısa sürede pişmesini istediğim için barbunyayı düdüklüde pişirmeyi tercih ediyorum. Kuşbaşı etlerini düdüklüye koyup bir miktar kavuruyoruz. Daha sonra papya biberi, Sivri biberi ve kuru soğanları ince ince doğrayıp sıvı yağ ile etlerin içerisine koyuyoruz. Eklediğimiz sebzeler kavrulunca salça ve pul biberi ekleyip suyunu süzdüğümüz barbunyalar koyuyoruz. Acı seviyorsanız ve dilerseniz süs biberleri doğramadan bütünü ile içerisine atabilirsiniz. Tuzunu atıp incecik kıydığımız sarımsağı ekleyip suyunu koyabiliriz. Barbunyanın üzerini 3 parmak geçecek şekilde kaynar su koyup düdüklünün kapağını kapatıyoruz. Düdüklü hava vermeye başladığı havasını kesip dakika tutuyoruz. Yaklaşık 15-20 dakika sonra barbunya yemeğimiz pişmiş olacaktır. Pişen barbunyayı ocaktan indirmeden ve kapağını açmadan olduğu yerde dinlenmeye bırakıyoruz. Dinlenen yemeğin kapağını açıp pilav salata veya turşu eşliğinde servis yapabilirsiniz. Et kullanmak istemeyen kişiler dilerseniz domates doğrayıp zeytinyağlı pişirebilirsiniz. Dilerseniz düdüklü yerine güveç veya tencerede pişirebilirsiniz fakat pişimi daha uzun sürecektir şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun.
" } ] }