{ "title": "Biftek Nasıl Pişirilir", "image": "https://www.pisirmek.gen.tr/images/biftek-nasil-pisirilir.jpg", "date": "19.01.2024 19:22:04", "author": "güner gültekin", "article": [ { "article": "Biftek nasıl pişirilir, Biftek, ismi bile iştah kabartmaya yeten, et sevenlerin hayır diyemeyeceği muhteşem bir lezzet ve protein deposudur. Fakat siyah etler pişirildiğinde bazı püf noktalara dikkat etmek gerekir. Çünkü her insan yediği etin yumuşacık olmasını ister.

Biftek pişirirken, içinde bulunan suyu kaybetmeden pişirmek gerekmektedir. Eğer ki et içinde bulunan suyu kaybederse bir daha asla o suyu hapsedemez ve et sertleşir. Bu durumda yapılması gereken şey, yanmaz bir teflon tavayı iyice ısıtıp etleri içerisine atıp çevirerek pişirmek olacaktır. Biftek sotelenirken asla tuz atılmamalıdır. Bu aşamada ete tuz atmak suyunu bırakmasına neden olur. Bu da etin sertleşmesine neden olacaktır. Biftek tavaya atılmadan önce biraz tuzlanmalıdır. Püf noktalardan bir tanesi ise pişirilecek etin mutlaka oda sıcaklığında olması gerekmektedir. Buzluktan çıkarılıp hemen tavada kızartılmaya başlanan et kayış gibi sertleşip yenmez hale gelecektir. Özellikle bu gibi lezzetli ve fiyat bakımından biraz yüksek olan etler pişirilirken daha dikkatli olunması şarttır. Tavayı ısıtıp eti kavurma işlemine mühürleme adı verilir. Mühürleme etin içindeki suyun hapsolması anlamına gelir. Kısaca biftek nasıl pişirilir anlatalım. Mühürleme işlemi gayet basit bir yöntemdir.

Biftek Malzemeleri
Biftek Nasıl Yapılır?

Yanmaz teflon bir tava ocağa alınarak ısıtılır. Daha sonra 3 yemek kaşığı sıvı yağ eklenir. Yağ kızardıktan sonra dikkatli bir şekilde tuzlanan biftekler tavaya atılır. İki yüzü de kızaran biftekler, isteğe göre kekik ve pul biberle süslenerek servise sunulur.
" } ] }