{ "title": "Bıldırcın Yumurtası Nasıl Pişirilir", "image": "https://www.pisirmek.gen.tr/images/bildircin-yumurtasi-nasil-pisirilir.jpg", "date": "19.01.2024 15:03:09", "author": "orhan alem", "article": [ { "article": "
Bıldırcın yumurtası nasıl pişirilir, Eğer yumurtayı sıhhatinizi iyileştirmek amaçlı tüketecekseniz, yumurtaları kaynamış suda yıkama ardından çiğ yemeniz önerilir. Bıldırcınların beden sıcaklıkları tavuklardan fazla olduğundan, tavuk yumurtalarında görülen salmonella virüsü için kaygı etmeye sebep yoktur. Bıldırcın yumurtaları, içlerinde fazla miktarda bakteri öldüren lizozom bulunduğundan enfeksiyona karşın daha dirençlidirler.

Bıldırcın Yumurtasının Pişirilme Yöntemi

Bıldırcın yumurtası diğer yumurtalardan daha çok, proteinlerin en küçük yapı taşı durumda olan aminoasit içerir, bıldırcın yumurtası besin değeri bakımından son derece zengin olup bilhassa çocukların immün sistemini güçlendirmektedir. Çocukların bedensel ve zihinsel gelişimine destekçi durumda olan protein deposu bıldırcın yumurtasının, grip ve bronşit benzeri üst solunum yolları enfeksiyonlarına iyi geldiği bilinmektedir. Bıldırcın yumurtasının en doğru tüketilme biçiminin ise rafadan galip gelmesi olup çiğ tüketilmemesi önerilmektedir.

Tavuk yumurtasının 5'te biri küçüklüğünde olan bıldırcın yumurtası fosfor ve protein bakımından çok fazla zengindir. Normal yumurtadan 5 kat fazla fosfor, 8 kat daha çok protein var. Üstelik içerisinde B1 ve B2 vitaminleri de fazla oranda mevcuttur. Fakat ihtiva ettiği östrojen hormonu sebebiyle yalnızca haftada tek defa yedirilmesi gerekiyor. Öbür yumurtalardan daha çok, proteinlerin en küçük yapı taşı durumda olan aminoasit içerir. Pişirilme tekniğine de uyarı edilerek, fazlaya kaçmadan çocuklarınıza bıldırcın yumurtası vermemizde hiçbir mahzur yoktur. Bıldırcın yumurtası çocuklarda bedensel ve zihinsel gelişimine destekçi durumda olan protein deposudur. Sert pişirilerek çocuklara belli rejim içerisinde verilmelidir. Çiğ yumurta yeme, normal yumurtada bile önemli tehlikedir. Çiğ yumurtada bakteriler olabilmektedir. Salmonella olarak bilinen tifoya neden olan bakteri, en fazla çiğ süt ürünlerinde vardır. Üstelik bu bakteri çiğ yumurtanın kabuğundan bile içeri girebilir. Üstelik geçen sene kuş gribinde kesinlikle yumurtaları ateş gibi suyla yıkayarak ve çok fazla kaynatarak yiyin diye tavsiyelerde yer alıyordu. Bu sebeple ne bıldırcın ne de normal yumurtanın çiğ olarak mağlup olması yanlıştır.

Protein Açlığına Bıldırcın Yumurtası

Ülkemizde hayvansal protein tüketiminin gelişmiş ülkelere yönelik düşük düzeyde kaldığını belirten uzmanlar, bu açığın kapatılmasında, son zamanlarda eskiye nispeten daha huzurlu bulunabilen bıldırcın yumurtasının gösterişli olabileceğini söylenmektedir. Bıldırcın yumurtasının çocuklar açısından en doğru tüketilme biçiminin, rafadan yenmesidir.
" } ] }