{ "title": "Böbrek Nasıl Pişirilir", "image": "https://www.pisirmek.gen.tr/images/bobrek-nasil-pisirlir.jpg", "date": "19.01.2024 04:21:53", "author": "osman Karakaya", "article": [ { "article": "Böbrek Nasıl Pişirilir, Türk mutfağında her yemek çeşit çeşit yapılır. Oldukça iştah açıcı ve lezzetli olur. Yapılan yemekler biraz ağırdır. Bu yüzden yemekleri yerken dikkat etmemiz gerekir. Yoksa fazla kilo alımlarına yol açar. Etli yemekleri hemen hemen herkes sever. Et her yemeğin içine girer ve ayrı bir lezzet katar. Eti herkes sever ama bunun yanı sıra etten hariç sakatat da tüketmemiz gerekir. Bir çoğumuz et kadar sakatatı sevmeyiz. Ama vücudumuz için sakatatlar da çok önemlidir. Bu yüzden haftada bir defa olsun sakatat tüketmemiz gerekir. Özellikle sakatat tüketmemiz gereken ciğer, böbrek ve yürektir bunlar vücudumuz için oldukça önemli besinlerdir. Ama birçoğumuz sakatatın nasıl piştiğini bilmeyiz. Ben bugün size böbreğin nasıl piştiğinin tarifini vereceğim. Böbreğin tadı çok güzel ve doyurucudur. Şimdi böbreğin nasıl piştiğini öğrenme zamanı.

Böbrek Malzemeleri
Böbrek Nasıl Yapılır?

Böbrekleri üzerindeki ince zarları soyun ve sirkeli suyun içinde yıkayın, süzün. Sonra böbrekleri irice bir şekilde doğrayın. Daha sonra soğanların kabuklarını soyup halka doğrayın. Bir tavanın içine yağı alıp eritin ve üzerine soğanları ve böbrekleri ilave edin sürekli karıştırarak pişirin. Böbrekleri rengi dönmeye başladığı zaman, biberlerin çekirdeklerini alıp uzun uzun doğrayın ve tavaya ilave edin. Bu arada karıştırmaya devam edin. Sonra üzerine domateslerin kabuklarını soyup ince ince doğrayın ve tavaya ekleyin. Üzerine karabiber ve tuzunu da ekleyip kapağını kapayarak pişmeye bırakın. Pişmeye yakın maydanozları da ince ince doğrayıp üzerine ekleyin. Böbreğin pişip pişmediğini kontrol edip, ocağı kapatın. Böbreğimiz pişti yemeye hazır, afiyet olsun.

" } ] }