{ "title": "Bonfile Et Nasıl Pişirilir", "image": "https://www.pisirmek.gen.tr/images/bonfile-et-nasil-pisirilir.jpg", "date": "21.01.2024 06:34:50", "author": "gonca güllü", "article": [ { "article": "Bonfile et nasıl pişirilir, ne kadar kolay gibi görünse de lezzetli ve başarılı bonfile pişirmenin de bazı sırları ve püf noktaları vardır.

Etin seçimi, dilimlenmesi, pişirme ısısı ve pişirme süresi sonucun iyi olması için önem taşır. Öncelikle malzemelerimizi belirledikten sonra tarifim içerisinde önemli püf noktaları paylaşıyor olacağım.

Bonfile Et Nasıl Pişirilir Malzemeleri
Püf Noktaları
Bonfile Et Nasıl Pişirilir Nasıl Yapılır?

Öncelikle etlerin her tarafına zeytinyağı sürülerek 5 dakika yağı az da olsa çekmesi için bekletiyoruz. Sonrasında bolca tuzu etler üzerine serpiştirip fırça yardımı ile et yağ ve tuzu harmanlıyoruz. Son olarak karabiberi de eşit şekilde etler üzerine serpiştirip baharatlama işlemini bitiriyoruz. Sıradaki aşama bonfilemizin mükemmel olması için tavanızın yüksek sıcaklıkta olması. İstenilen sıcaklığı yakaladığımızda etlerimizi birbirlerine değmeyecek şekilde tavaya yerleştirmeye başlayıp harika cızırtıları duyduğumuzdan emin oluyoruz. 1'er dakika ara ile ortalama 4-6 defa ters düz çevirerek istediğimiz o enfes kahverengiyi yakalayıp etin suyunu içine hapsederek mühürlenmesini sağlıyoruz.

Eti az pişmiş sevenler için hem dışı gevrek hem içi yumuşacık bonfilemiz hazır oluyor. Ancak benim gibi eti iyi pişmiş seviyorsanız bu aşamadan sonra fırınımızın demir ızgarası üzerine alüminyum folyoyu açıp bonfilemizi sarıp yüksek sıcaklıktaki fırında ortalama 50-60 dakika pişiriyoruz. Bonfileler servise hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }