{ "title": "Brokoli Nasıl Pişirilir", "image": "https://www.pisirmek.gen.tr/images/brokoli-nasil-pisirilir.jpg", "date": "20.01.2024 11:49:06", "author": "yıldız arslan", "article": [ { "article": "
Brokoli Nasıl Pişirilir, Brokoli yeşil küçük yumrular halinde çiçek demeti gibi şekli olan karnabahara benzerliği ile lahana suyunda haşlanarak yemeği salatası yapılan sebzedir. Brokoli İtalya yarım adasında yetiştirilip 20. Yüzyıl da İtalya halkının göç etmesiyle Dünya ülkelerine dağılmıştır.

Türkiye'de Bafra, Samsun bölgesinde oldukça fazla yetiştiriciliği vardır. Brokoli halk arasında da iyi talep görmektedir özellikle içinde bulunan bol vitaminler bulunması ve besin değerinin yüksek olması nedeniyle diyette bol miktarda gönül rahatlığıyla kullanılır. Brokolide çok çeşitli yemekler, salatası yapılır. Brokolinin suyuyla elma suyu, havuç suyunu karıştırıp tüketmek içinde bol miktarda demir bulunmasıyla vücudu hastalıklara karşı dirençli ve güçlü yapar.

Brokolinin faydaları, Lif oranının yüksek olması zayıflamaya yardımcı olur, kalp sağlığına oldukça faydalıdır kalbin düzenli çalışmasını sağlar, brokoli özellikle göğüs kanseri, meme kanserinde koruyucu özelliği vardır. İçinde bulunan potasyum sayesinde sinirleri güçlendirir ve korur.

Brokolide bulunan vitaminler, Brokoli A, C, K vitamini açısında oldukça zengindir. İçerisinde bol miktarda folik asit, demir, kalsiyum, potasyum, selenyum ve yüksek miktarda lif bulunur. Brokolide Antioksidan çok bulunması nedeniyle kanser hastalığına karşı koruyucu bir sebzedir. Brokoli cildin sağlığı ve yazın aldığı radyasyon ışınlarının zararlarında korur. Brokolinin içerisinde bol miktarda A, C, E vitamini, lif oranının yüksek oluşu besleyici ve hastalıklara karşı koruyucu besin kaynağıdır.

Kremalı brokoli çorbası, Kremalı brokoli çorbası kış aylarının içerisinde bol vitamin içeren lezzetli besin değeri yüksek sağlık açısında çok faydalı bir çorbadır. Brokoli çorbası tadı vitamini ve lezzetiyle çocuklarda severek yerler.

Malzemeleri
Çorba nasıl yapılır?

Brokolileri temizleyip iyice yıkadıktan sonra küçük küçük doğrayın, patatesi, havucu ve soğanı temizleyip doğrayın tencereye tereyağını koyup eritin içine unu ekleyip karıştırarak kavurun. Hafif pembeleşen unu sütle karıştırarak sıvı hale getirin kaynamaya bırakın kaynamaya başlayan sütün içine krema hariç tüm malzemeleri ekleyip kaynamasını bekleyin. Kaynamaya başlayan çorbanın altını kısarak sebzelerin pişmesini bekleyin. 25-30 dakika kaynayan çorbanın malzemelerinin piştiğini anlayınca ocağı kapatın. Çorbaya kremayı ekleyip el karıştırıcı ile malzemeleri çekin pürüzsüz bir kıvama gelince sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }