{ "title": "Bütün Tavuk Nasıl Pişirilir", "image": "https://www.pisirmek.gen.tr/images/butun-tavuk-nasil-pisirilir.jpg", "date": "19.01.2024 20:18:30", "author": "Zeynep Güneş", "article": [ { "article": "Bütün tavuk nasıl pişirilir: Tavuk yemekleri genelde kolay hazırlanan ve kolay pişen yemek türüdür. Tavuk çok masraflı olmadığı için sıkça tercih edilir. Tavukla birçok çeşit yemek yapılır ve tavuğun pişirmesi süresi kolay ve çabuktur.

Bütün tavuk nasıl pişirilir

Malzemeleri
Sosu için
Garnitürü için
Nasıl Yapılır?

Bütün tavuğumuzu pişirmeye sosunu hazırlamak ile başlıyoruz. Derin bir kâseye zeytinyağını, karabiberi, pul biberi, tuzu, kekiği ve kimyonu koyup karıştırıyoruz. Fırın tepsimizi yağlıyoruz. Tavuğumuzu tepsiye koyuyoruz ve derisini kesip derinin açık yerinden hazırladığımız sosumuzu içine döküyoruz. Kalan sosumuzu tavuğun her yerine sürüyoruz. Bu şekilde yaklaşık olarak iki saat kadar dinlendiriyoruz. Daha önceden ısıttığımız 180 derecelik fırınımızda yaklaşık olarak bir saat kadar pişiriyoruz. Tavuğumuzun pişerken garnitür için sebzelerimizi ufak ufak doğruyoruz ve sosluyoruz ve fırındaki tavuğumuzun yanına seriyoruz. Yaklaşık bir saat kadar da bu şekilde pişiriyoruz. Arada sebzelerimizi karıştırıyoruz. Tavuğumuzun pişip pişmediğini kürdan ya da bıçak yardımı ile ögreniyoruz. Tavuğumuz piştikten sonra fırından çıkarıyoruz, servis tabağına alıyoruz. Yanına garnitürümüzü seriyoruz ve servis yapıyoruz.

Afiyet olsun.
" } ] }