{ "title": "Ciğer Nasıl Pişirilir", "image": "https://www.pisirmek.gen.tr/images/ciger-nasil-pisirilir.jpg", "date": "20.01.2024 02:55:32", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "Ciğer Nasıl Pişirilir, Ciğer ülkemiz mutfağının en lezzetli en dikkat çeken yemekleri arasında yer almıştır. Onu bu kadar özel kılan şeyler arasında elbette hem sağlıklı bir et türü olması hem de mezelerle birlikte en iyi lezzetlerden birisini sunması yer almaktadır. Ciğer Nasıl Pişirilir tarifimiz boyunca sizlere en iyi şekilde nasıl hazırlanır detaylarını göstereceğim.

Ciğer Kavurma Malzemeleri
Ciğer Kavurma Nasıl Pişirilir

Ciğerlerimizi pişirmeden önce yıkarız. Daha sonra ciğerlerin üzerinde bulunan sinirlerini temizleriz bu sinirler temizlenmez ise yemek içerisinde ağza gelen sert bir yapıda olur. Sonra ciğerlerimizi ne büyük ne küçük orta şekilde küp-küp güzelce doğrayarak hazırlarız. Hazırlanan ciğerleri pişirme işlemine geçilerek öncelikle elimizde bulunan sıvı yağ ve margarinden yeteri miktarda tavaya koyarak karıştırmalıyız. Yağ tavada kızdıktan sonra daha önce hazırlamış olduğumuz küp-küp doğramış olduğumuz ciğerlerimizi kızgın yağa bırakırız. Yağ ile karışan ciğerlerimizin üzerine daha sonra biraz tuz ve yeteri miktarda sirkenizden koyarak karıştırırız daha sonra tencerenizin kapağını kapatarak ciğerimizin kısık ateşte kendi suyunu salıncaya ve çeken kadar kavrulmasını bekleriz. Kavruluncaya kadar tencere kapağını açmamak gerekir bunun sebebi ise ciğerin kuru olmaması en önemlisi ise lezzetini kaybetmemesi içindir.

Ciğerimiz kavrulurken daha önceden temizleyerek hazırlamış olduğumuz kuru soğanlarımızı halkalar şeklinde doğradıktan sonra tavaya alırız. Bu işlem sırasında dikkat etmemiz gereken soğanların ciğerlerle karışmamasına özen göstererek soğanların bir tarafta tavanın geri kalan kısmında da ciğerlerin olmasına dikkat etmeliyiz. Tavanın kenarına ayırdığımız ciğerlerimizi daha sonra soğanların üzerine gelecek şekilde yerleştirmeli ve soğanların tavanın alt kısmında olmasına dikkat etmeliyiz. Pişmekte olan ciğerlerimizin üzerine yeteri miktarda su ekleyerek tavanın kapağını kapatarak su çekene kadar kavurmaya devam ederiz. Ciğerin sıcak servis yapılması için bu işlemi sunumdan biraz önce yapmanız önemlidir. Ciğer kavurmasının yanında farklı bir şeylerde isterseniz domates ezmesi, salata veya haydari de olabilir. İçecek bir şeyler düşünülecek olursa kola, ayran, şalgam suyu ikram edilebilir.
" } ] }