{ "title": "Çinekop Nasıl Pişirilir", "image": "https://www.pisirmek.gen.tr/images/cinekop-nasil-pisirilir.jpg", "date": "19.01.2024 03:00:48", "author": "Soner Çelik", "article": [ { "article": "Çinekop Nasıl pişirilir, çinekop çok sevilen balık türlerinden biridir. Oldukça faydalı ve lezzetli bir balık türüdür. Damak tadına farklı şekillerde pişirme yöntemleri kullanılır. Kimisi tavada kızartarak pişirir, kimisi mangal da pişirir kimi ise fırında pişirir. Fırın tercihi de bazen evdeki fırınlar bazen de ekmek pişiren fırınlarda pişirilir. Her pişirme yönteminde de oldukça lezzetli tatlar ortaya çıkar. Sebzeli ya da sade olarak pişirilebilir. Farklı sebzeler kullanılarak lezzeti arttırılmak istenirse soğan, havuç ve limon en çok yakışan sebzelerdendir. Şimdi fırında çinekop nasıl pişirilir tarifine bakalım.

Çinekop yapımı için gerekli malzemeler
Çinekop yapımı ve pişirilmesi, çinekop balığı yapmak için öncelikle balıklar temizlenmelidir. İçlerinin pis kısımları alınmalıdır. Kafaları tercihe göre kesilmelidir. İçi temizlenen balıklar temizce yıkanarak bir kaba alınır. Fırın tepsisine folyo serilir ve üzerine yağlı kâğıt serilir. İki adet kuru soğan soyulur ve halka şeklinde dilimlenir. Dilimlenen soğanlar yağlı kâğıt üzerine serilir. Soğanların üst kısmına havuçlar rendelenerek serilir. Havuçların üzerine ise balıkların tuzu baharatı ve zeytinyağı eklenerek karıştırılır ve dizilir. Aralarına birer yaprak defne konulur. En üst katına da bir limon yıkanır ve ince ince dilimlenerek üzerine dizilir. 180 derece önceden ısıtılmış fırında yarım saat pişirin. Ardından bol yeşillik ve salata eşliğinde servis edin.

Afiyet olsun.
" } ] }