{ "title": "Çipura Balığı Nasıl Pişirilir", "image": "https://www.pisirmek.gen.tr/images/cipura-baligi-nasil-pisirlir.jpg", "date": "19.01.2024 18:21:49", "author": "Ahmet BOZBIYIK", "article": [ { "article": "Çipura Balığı Nasıl Pişirilir, En çok Akdeniz Bölgesi'nde avlanan ve halk arasında çupra diye bildiğimiz çipura balığı, fazla kılçığı olmaması ve oldukça lezzetli bir balık olması nedeniyle birçok kişinin en sevdiği balık türüdür. Sağlığa oldukça faydası olan çipura balığı ızgarada tavada ve fırında yapılabilir. Fakat çipura balığı sevenler bu balığı daha çok ızgarada yapmayı tercih etmektedir. Mükemmel bir tadı olan bu balığı ızgarada yaptığınızda tadına bayılacaksınız.

Çipura Balığı Malzemeleri
Izgarada çipura balığı nasıl yapılır?

Öncelikle balıklarınızı temizleyip boylamasına ortadan ikiye ayırıp üzerine bıçak ile çeltikler attıktan sonra bol su ile kanları gidene kadar iyice yıkayın. Daha sonra bir kâsenin içerisine zeytinyağı, tuz, karabiber ve 1 adet limonun suyunu ilave edip karıştırdıktan sonra balıklarınızı bu sosun içerisinde yaklaşık yarım saat kadar bekletin. Bu arada ızgaranızı yakın ve ızgara telini zeytinyağı ile biraz yaladıktan sonra üzerine domates ve biberleri yerleştirerek közleyin. Daha sonra zeytinyağlı sos da bekletmiş olduğunuz çipura balıklarını ızgara teline dizin ve arkası ve önü iyice kızarıp piştikten sonra servis tabaklarına alarak yanlarında közlenmiş domates ve biber ile arzuya göre patates ve soğan piyasası ya da yeşillikler eşliğinde servis yapabilirsiniz Afiyet olsun.

" } ] }