{ "title": "Cupra Balık Nasıl Pişirilir", "image": "https://www.pisirmek.gen.tr/images/cupra-baligi-nasil-pisirilir.jpg", "date": "19.01.2024 23:07:09", "author": "Mehmet DEMİR", "article": [ { "article": "Cupra Balık Nasıl Pişirilir, cupra antik çağlardan günümüze kadar sevilerek tüketilen bir Akdeniz balığı türüdür. Akdeniz ve Ege bölgesinde sık bir şekilde rastlanmaktadır. Bununla beraber Marmara denizinde de seyrek bir şekilde rastlandığı görünmüştür. Boyu yaklaşık olarak 25-30 santim arasında değişirken ağırlığı da yarım kilogram ile 3 kilogram arasında değişmektedir. Yaz aylarında sığ yerleri tercih ederken, kış aylarına doğru 30-40 metre derinliklerde yaşam sürdürmeyi tercih etmektedirler. Balıkların tümü dişi bir şekilde doğar 3-4 yaşlarına geldikleri vakit cupra balıkları erkekleşir. Cupra balığı özellikle kış aylarında tercih edilen ve hemen hemen her balıkçıdan tedarik edebileceğimiz bir balık türüdür. Cupra balığı nasıl pişirilir, nasıl tüketilir hep birlikte öğrenelim. Balıkları ayıklanmış ve temizlenmiş, iyice yıkanmış bir şekilde almanız size oldukça fazla zaman kazandırmaktadır. Bu fazla zor olmayan tarifi hep birlikte yapalım. Yapım işlemine başlayan ev hanımlarına şimdiden kolay gelsin.

Cupra Balığı Pişirmek İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Cupra Balığı Nasıl Pişirilir?

Eğer balıklarımızı aldığımız yerde temizleme işlemini yaptırmadıysak baş kısımlarını kesip, karın kısmından kuyruğu doğru kesip içini temizleyelim. Ardından güzel bir şekilde yıkayıp suyunu süzebilmek için bir süre bekleyelim. Bu bekleme esnasında hem zaman kaybetmemek hem de yemeği erken yapabilmek adına sarımsaklarımızı ezelim. Ezmiş olduğumuz sarımsakların üzerine kekik, karabiber, tuz ve az bir miktarda zeytinyağını ekleyip hepsini birlikte karıştıralım. Bir süre karıştırdıktan sonra bu karışımı cupra balığının içerisine sürelim. Yaptıktan sonra eğer imkân varsa bir gece kadar buzbolabında bekletin. Ertesi gün bir orta büyüklükte tavanın içerisine tereyağı koyup kısık ateşte eritelim. Tereyağı tamamen eridikten sonra cupraları geniş bir tabağın içerisine koymuş olduğumuz una bulayarak tavada yüksek dereceli ateşte önlü arkalı bir şekilde kızartalım.

Bu kızartmış olduğumuz balıkları kâğıt havlu serili bir tepsiye alarak üzerinde olan fazla yağları bırakması sağlanır. Çupra balığını servis bakımından hoş bir vaziyete getirebilmek için kuru soğanları halka şeklinde doğrayıp tuz ile ovaladıktan sonra süzülmesi için yıkayalım. Maydanozları ince bir şekilde doğrayalım ve süzdüğümüz soğanlarla karıştıralım. Her tarafına yayılacak bir şekilde bol miktarda limon suyu dökelim. Ev hanımlarının tercihine bağlı olarak az bir miktar da zeytinyağı dökerek karıştıralım. Tüm bu yaptığımız karışımı da servis tabağına güzelce yayarak cupra balıklarını tam ortaya yerleştirelim. Kolları sıvayarak bu yemeği yapan ev hanımlarının ellerine sağlık afiyet olsun.
" } ] }