{ "title": "Çupra Nasıl Pişirilir", "image": "https://www.pisirmek.gen.tr/images/cupra-nasil-pisirilir.jpg", "date": "19.01.2024 19:38:36", "author": "Buse Güçlütürk", "article": [ { "article": "Çupra Balığı Nasıl Pişirilir, çupra balığını bulmak biraz zordur. Özellikle Ege Bölgesinde ve Akdeniz Bölgesinde çok zor bulunan bir balık çeşididir. Büyük bir balıktır ve çok lezzetlidir.

Çupra Balığı İçin Gerekli Malzemeleri
Çupra Balığı Nasıl Yapılır?

Aldığımız balıkların baş kısmını kesin ve iç kısmını güzelce temizleyin. Güzel bir şekilde yıkayın. Suyunu süzmesi için bir süre süzgeçte bekletin. Balıkların suyu süzülürken tuz ile sarımsakları dövün. Kekik, kara biber, tuz ve zeytinyağını karıştırın. Çupra balıklarının içine yani karın kısmına iyice sürün. Balıkları bu sosla bir süre buzdolabında bekletin. Balıkları kızartacağınız tavayı çıkarın. Kısık ateşte tereyağını eritin. Bekleyen balıkları una bulayın ve ocağı yüksek ateşe açın. Balıkları tereyağında arkalı önlü güzelce kızartın. Kızarttığınız balıkları alacağınız tabağa kâğıt havlu serin ve balıkları tabağa alın. Fazla yağı kâğıt havlu emecektir.

Kuru soğanları piyazlık doğrayın, tuzlayın ve yıkayın. Bu işlem soğanın acısını alır ve daha beyaz ve daha parlak gözükmesini sağlar. Maydanozları ince ince kesin ve soğanların içine koyup karıştırın. Bir adet limon sıkın. Bu soğan ve maydanoza sıktığınız limon suyunu dökün. İsteğinize bağlı zeytinyağı dökün. Servis tabağının altına soğan ve maydanoz karışımını üzerine ise çupra balığını koyun. Çupra balığı hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }