{ "title": "Dana Antrikot Nasıl Pişirilir", "image": "https://www.pisirmek.gen.tr/images/dana-antrikot-nasil-pisirilir.jpg", "date": "20.01.2024 14:40:16", "author": "Ahmet BOZBIYIK", "article": [ { "article": "Dana Antrikot Nasıl Pişirilir, Dana etinin en lezzetli yerlerinden çıkarılan antrikotun az yağlı ve yumuşak yapıldığı takdirde tadına doyum olmaz. Antrikot etin içinde yağ olması bu etin oldukça yumuşak olmasında etkilidir. Antrikotu kasaptan alırken parmak kalınlığında kesilmiş olmasını ve etin dövülmemiş olmasını tercih ederseniz etiniz daha da lezzetli olacaktır. Eti az yağlı bir tavada aralarında boşluklar bırakarak pişirmenizi tavsiye ederim. Eğer antikor etini tavaya sık yerleştirirseniz etler suyunu bırakır ve kızarmaz. Antrikot eti pişirilirken pişirilecek olan tavanın çok kızgın olması gerekir ve tavaya etler bırakıldıktan sonra her iki tarafını da hızlı olarak çevirmek etin suyunun içinde kalmasını ve yumuşak olmasını sağlayacaktır. Bu etlerin pişme esnasında çevrilmesi kesinlikle çatal batırılarak yapılmamalıdır. Bu durum antrikot etlerinin içerisindeki suyu dışarı bırakarak sertleşmesine neden olabilir. Antrikot etinin lokum gibi yumuşacık olmasını isteyenlere etin çevirme işlemini bir tutacak yardımı ile yapmasını öneririm. Tavada dana antrikot tarifini sizlerle paylaştım denediğinizde etin ne kadar yumuşak ve lezzetli olduğunu göreceksiniz.

Dana Antrikot Malzemeleri
Tavada dana antrikot nasıl yapılır?

Öncelikle derin bir kabın içerisine 1 çay bardağı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı pul biber, bir tatlı kaşığı karabiber, 3 diş rendelenmiş sarımsak ve tuz ilave edip karıştırdıktan sonra içerisine antrikotları da ilave edin ve iyice karıştırıldıktan sonra yarım saat dinlenmeye bırakın. Daha sonra geniş bir tavayı ocağa alıp altını yakın ve tavanız iyice ısındıktan sonra dinlenen etlerinizi tavaya yerleştirin. Antrikot etleri sık sık çevirerek arkalı önlü iyice kızarana kadar pişirdikten sonra servis tabağına alarak yanında pirinç pilavı, patates püresi, közlenmiş biber ve domates ile servis yapabilirsiniz. Lokum gibi yumuşak etlerinizi afiyetle yiyin.

" } ] }