{ "title": "Dana Bonfile Nasıl Pişirilir", "image": "https://www.pisirmek.gen.tr/images/dana-bonfile-nasil-pisirilir.jpg", "date": "19.01.2024 06:41:27", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Dana Bonfile Nasıl Pişirilir, aslında dana bonfileyi pişirmek herkese kolaymış gibi gelebilir, ancak bonfile etini daha güzel pişirmek için küçük püf noktalar vardır. Özellikle et seçimi çok önemlidir, ayrıca etin dilimlenmesi ve pişirme ısısı ile pişirme süresi de daha iyi sonuç alınması açısından çok büyük önem taşımaktadır. Bonfile et sığır ve dana yani büyük baş hayvanların özellikle sırt bölgesinin iç kısmında mevcut olan sokum kısmı ile antrikot arasında bulunan bir ucu kalın ve bir ucu ince şeklinde çıkarılan et parçasıdır. Çoğunlukla bonfile et hem lezzeti hem de görünümüyle etlerin içerisinde kral olarak ilan edilmiştir. Ayrıca bonfile eti alırken yaklaşık olarak 1,5-2 kilogram arasında olmasına özen gösterilmelidir. Özellikle bonfile türündeki kalın etleri daha yumuşak ve içerisinde suyunu kaybetmeden pişirmek istiyorsanız mutlaka yüksek dereceli ateş üzerinde eti mühürlemek gerekmektedir. Mühürlemek özellikle etin kendi suyunu kaybetmeden ve kurumadan daha lezzetli ve lokum kıvamında pişmesi açısından oldukça önemlidir. Eğer etinize mühürleme işlemi yapmadan pişirirseniz hem tatsız hem de kuru bir et yemek durumunda kalırsınız.