{ "title": "Dana Ciğeri Nasıl Pişirilir", "image": "https://www.pisirmek.gen.tr/images/dana-cigeri-nasil-pisirilir.jpg", "date": "19.01.2024 04:07:50", "author": "sebahat coşgun", "article": [ { "article": "
Dana Ciğeri Nasıl Pişirilir? Dana ciğeri doğru şekilde pişirildiğinde gerçekten çok lezzetli olur. Eğer ciğeri pişirirken direk kızgın yağın içerisine atmazsanız ciğerin üzerinde küçük parçacıklar oluşur ve ciğerin muhteşem lezzetini alamazsınız. Lezzetli ciğer pişirmenin en önemli püf noktası kızgın yağda pişirmektir. Size aşağıda vereceğimiz tarif ile ciğeri çok lezzetli bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Kolay gelsin.

Dana Ciğeri malzemeleri
Dana Ciğeri Nasıl Yapılır?

Dana ciğerini daha rahat doğrayabilmek için derin dondurucuda 1 saat kadar bekletiyoruz. Buz dolabından çıkardıktan sonra ciğerin üzerinde bulunan ince zar tabakasını ciğerden ayırıyoruz. Daha sonra küp-küp doğrayıp bol suyun içine atıp 15 dakika kadar bekletiyoruz. Ardından güzelce yıkayıp, fazla suyunu atması için bir süzgecin üzerine alıyoruz.

Geniş bir teflon tavanın içerisine sıvı yağı alıp kızdırıyoruz. Suyunu atan ciğerleri kızgın yağın içerisine atıyoruz. Ciğerin rengi kahverengiye dönünceye kadar hızlı ateşte arada bir karıştırarak kavuruyoruz. Ciğerin rengi tamamen dönünce ocağın altını orta ayara getirip tavanın kapağını kapatıyoruz. Ciğer suyunu salıp tekrardan çekinceye kadar pişiriyoruz. Kuru soğanları ve sivri biberleri piyazlık doğruyoruz. Ciğer dişe dokunmayacak kadar pişti ise soğanı ve sivri biberleri ilave ediyoruz. Tuzunu ve pul biberi ilave edip tavanın kapağını kapatıyoruz. 10 dakika kadar kısık ateşte kavurup ocaktan alıyoruz. Hazır olan daha ciğerini fazla bekletmeden ayran ve çoban salata eşliğinde servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }