{ "title": "Deniz Levreği Nasıl Pişirilir", "image": "https://www.pisirmek.gen.tr/images/deniz-levregi-nasil-pisirilir.jpg", "date": "19.01.2024 22:04:39", "author": "engin aktu", "article": [ { "article": "Deniz Levreği Nasıl Pişirilir, Balık, fosfor ve omega açısından oldukça zengin bir besindir. Beyine ve hafızaya çok faydalı olduğu için, haftada en az iki kere tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Balık severlerin en çok tercih ettiği balık çeşitlerinden birisi olan levreğin, birçok kez yapmış olduğum buğulama tarifini sizinle de paylaşmak istedim.

Deniz Levreği Malzemeleri
Deniz Levreği Nasıl Yapılır?

Levrek avlanması zor bir balıktır. Bu nedenle, lezzetli etiyle diğer balıklarla nazaran biraz pahalıdır. Satın alınan levrek, balıkçı da doğratılmalıdır. Daha sonra iyice yıkanmalıdır. Ardından kuru soğanlar halka şeklinde dilimlenip, yağlanmış ya da yağlı kâğıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirilmelidir. Balıklar önlü arkalı şekilde tuzlanmalıdır. Soğanların üzerine dizilmelidir. Daha sonra limonlar dilimlenip, bir limonun suyu sıkılmalıdır. Domatesler dilimlenmelidir.

Balıkların üzerine ilk önce zeytinyağı gezdirilip, daha sonra limon suyunu dökülüp, karabiber serpiştirilir. Limon dilimleri, domates dilimleri ve en son da biberiyeler ya da maydanozlar dizilmelidir. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişirilmelidir. Pişirme süresi damak zevkine göre ayarlanmalıdır. Ben genelde yarım saat kadar pişiririm. Yanında limon, bol salata ve mısır ekmeği ile servis etmek eşsiz bir lezzet sunacaktır.

Afiyet olsun.
" } ] }