{ "title": "Dil Balığı Nasıl Pişirilir", "image": "https://www.pisirmek.gen.tr/images/dil-blaigi-nasil-pisirilir.jpg", "date": "19.01.2024 07:32:25", "author": "Ahmet BOZBIYIK", "article": [ { "article": "Dil Balığı Nasıl Pişirilir, Genellikle Akdeniz ve Ege Bölgesi'nde avlanan dil balığı özellikle tavası harika olan bir balık türüdür. Her mevsim yenilebilen bu balık genellikle şubat ve kasım ayları arasında çok daha lezzetli oluyor. Dil balığının iri olanlarından fileto çıkarılıp şişi ya da kızartması da yapılabilir. Birçok çeşidi yapılabilen bu balık mısır unu ya da galeta unu ile kızartılarak da tüketilebilir. Dil balığı kızartıldığında fazla kokmaması nedeniyle balık kokusunu sevmeyenler kişilere kesinlikle denemelerini tavsiye ederim. Eti oldukça yumuşak ve çok lezzetli olan bu balık kılçığının ayıklaması en kolay olan bir balık türü olduğu için yemesi oldukça zevklidir. Bu nedenle bu da balığı mutlaka tatmanızı öneririm.

Tavada dil balığı malzemeleri
Tavada dil balığı nasıl yapılır?

Öncelikle dil balığını kesme tahtasının üzerine alarak balığın baş ve kuyruk kısmına yakın yerlerine bıçak yardımı ile çizikler atın ve çizik attığınız baş kısmının derisini tutarak kuyruğuna doğru sıyırarak soyduktan sonra balığın içini çıkarıp bol su ile iyice yıkayıp suyunu süzün. Bir tavanın içerisine Ayçiçek yağını ilave edip ocağın altını yakın. Daha sonra bir kabın içerisine un ve tuzu ilave edip karıştırdıktan sonra suyu süzülen balıkların her iki tarafını una bulayıp tavanın içerisine bırakın ve her iki tarafını da eşit miktarda kızartın. Kızaran balıkları altına kâğıt havlu serdiğiniz bir kabın içerisine alın ve balıklar sıcakken yanlarında patates piyazı ve yeşillikler ile servis edin.

Afiyet olsun.
" } ] }