{ "title": "Dondurulmuş Balık Nasıl Pişirilir", "image": "https://www.pisirmek.gen.tr/images/dondurulmus-balik-nasil-pisirilir.JPG", "date": "21.01.2024 03:46:54", "author": "orhan alem", "article": [ { "article": "
Dondurulmuş balık nasıl pişirilir, Balıklar, balık sevenler amaçlı bulunmaz fırsattır. Bilhassa uzak ülkelerden ithal edilen balıklar, bu yöntemle çoğumuzun mutfağına civarı ulaşır. Dondurulmuş et ve tavuk ürünlerinin tencere veya tavada kısık ateşte halledilmesi gerektiğini, oda sıcaklığında çözülen ürünlerin bakteri üremesini hızlandırarak besin zehirlenmesine neden olduğunun altı çizildi.

Bu konuda profesyonellerin çoğu balığın -18 derecede bekletilmesi gerektiği taraftarı. Bu derecede saklandığı vakit balık tahmini 3 ay süresince tazeliğini savunuyor. Yağlı balıkların buzluk ömrüyse tahmini 2 ay. Marketten dondurulmuş balık alıyorsanız bakmanız gerekli olan en ciddi özellik tamamı ile sert olarak donduğundan güvenilir olmak. Ek olarak öncesinde çözünüp bir ek olarak dondurulduysa veya paketlerinde hasar varsa şüphesiz almamanız gerek. Donmuş balığın buzlarını çözmenin en güzel yoluysa bir akşam eskiden buzluktan çıkarıp buzdolabına koymak. Balık pişirmek amaçlı ipuçlarından biri bu. Zira şayet buzunu ek olarak çabuk çözmek amaçlı yabancı yollara girişirseniz balığın hem bir tadı bozulacak hem bir dokusu. Üstelik birtakım besin maddeleri de kaybolacak. Bu nedenle oda ısısında bekletmeyin.

Donmuş balık ne türlü pişirilir?

Dondurucuda dondurduğunuz veya sektör, market veya balıkçıdan donmuş olarak aldığınız her türde balık, malum pişirme tarifleri faydalanılarak pişirilir. Balık donmuş olduğundan; donmuş balık ne türlü çözülür, çözdürülür, temizlenir, pişirilir veya yapılır. Öncesinde, dondurulmuş balık bizzat şeklinde buzdolabında veya su dolu bir kap içerisinde buzu çözdürülür. Dondurulmuş balığın çözdürülmesinde amaçlanan balığın oda sıcaklığına düşürülmesi değildir. Bu dondurulmuş balığın, bıçak kesecek vaziyette yumuşatılmasıdır. Zaten balığın kafasını kesip, içini boşaltıp, su altına tutunca, balık tamamı ile gevşer. Sizde amacınıza erişmiş olursunuz. Donmuş balık ne türlü pişer? Temizlenmiş donmuş balık, yapacağınız balık yemeğinin çeşidine göre; ya tüm bırakırsınız ya fileto çıkartırsınız ya dilimlersiniz veya iri parçalara bölersiniz. Sonrasında, pişirilmeye hazır vaziyette balık fırında pişirilir, tavada (Fileto veya parça olarak) kızartılır. Kömürlü mangalda, elektrikli ızgarada veya döküm tavada ızgara yapılır. Donmuş balığı çözdürdükten sonra sorun yok, dilediğiniz balık yemeğini yapabilirsiniz.

En çabuk bakteri üremesi balıkta

Et mahsulleri içinde fazla sıcak havanın da tesiriyle en çabuk bakteri üremesinin balıkta olduğunu ifade eden uzmanlar balığın taze olarak tüketilmesi gerektiğini altını çiziyorlar. Uyumlu ortamda muhafaza edilmeyen balıkta öğürme, kan basıncı azalması, karındaki ağrısı benzeri rahatsızlığa sebep olan, alerji yapan faktör maddeler oluştuğunu belirten uzmanlar ev kadınlarına balığı dondurmadan veya buzdolabında bekletmeden tüketmeleri tavsiyesinde bulunurlar.
" } ] }