{ "title": "Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir", "image": "https://www.pisirmek.gen.tr/images/donmus-manti-nasil-pisirilir.jpg", "date": "19.01.2024 01:06:40", "author": "aysel koçer", "article": [ { "article": "Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir, Donmuş mantı pişirmek oldukça kolaydır, ancak içerisinde yapılması gereken püf noktalar barındırır. Mantılar pişirilmeden önce buzluktan çıkartılmalı beş dakika bekletilmelidir.

Donmuş mantı pişirmek için gerekli olan malzemelerimiz şöyledir
Öncelikli olarak donmuş mantı pişirmek için tencerenin içerisine suyu ilave edip kaynaması için bekleriz. Su kaynadığı zaman içerisine bir tatlı kaşığı tuzu ilave edip, donmuş mantıyı süzgeç yardımıyla yıkayarak; suyundan arındırıp, kaynayan suyun içerisine bırakırız. Mantıyı yıkamadaki amaç mantının buzdolabından çıktığı için yıkayarak soğukluğunu gidermektir. Böylece mantının kaynama süresini kısaltmış oluruz. Bir de yıkayarak mantının suyunun daha duru olması sağlanarak; yapışmasının önüne geçilmiş olur. Ayrıca yapışmaması için bir tatlı kaşığı kaynayan suya sıvı yağ ilave ederek mantının birbirine yapışmasını engelleriz. Tencereye attığımız mantıyı karıştırarak dibine tutmasını engelleriz.

Mantı harlı ateşte kaynarken diğer tarafta salça sosunu hazırlarız. Küçük bir tavanın içerisine sıvı yağ ilave edip ocağın altını yakarız. Sıvı yağ ısındığı zaman içerisine domates salçası ve biber salçasını ilave ederek, karıştırırız. Salça sonu inceltmek için içerisine bir çay bardağı su ilave ederiz ve iyice kaynadıktan sonra salça sosunun altını kapatırız. Diğer taraftan kaynayan mantıları ara sıra karıştırarak, dibine tutmasına engel oluruz.

Şimdi ise mantının yoğurdunu hazırlayalım. Bir kâse yoğurdun içerisine bir diş sarımsağı ezerek; üstüne de bir tutam tuz ilave edip, iyice çırpalım. İçerisinde bulunan topaklanmalar gidene kadar çırpma işlemine devam edelim. Yoğurt kıvamlı ise biraz su katıp inceltelim. Sarımsaklı yoğurdu da hazırlayıp, salçalı sos ile ayrı ayrı servis tabağına koyalım. Diğer taraftan kaynayan mantı pişti mi diye kontrol etmek için içerisinden bir tane alıp soğuk suya tutarak; kontrol edelim. Pişme süresi yaklaşık olarak on dakika olan dondurulmuş mantıyı ocaktan alıp; üzerine soğuk su ekleyerek; bir dakika bekletelim. Daha sonra fazla suyunu süzelim. İsteğe göre sulu ya da susuz olarak mantıyı süzdükten sonra güzel bir servis tabağına iki kepçe mantı koyup servise hazır edelim. Servis tabağında bulunan mantının üzerine öncelikli olarak sarımsaklı yoğurttan her tarafını kaplayacak şekilde dökelim. Daha sonra şık bir sunum elde etmek için üzerinin belirli bölgelerine salça sosundan ilave edip; isteğe bağlı olarak üzerine pul biber ve sumak ile süsleyip; servis edelim. Dondurulmuş mantı servise hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }