{ "title": "Düdüklüde Mısır Pişirme", "image": "https://www.pisirmek.gen.tr/images/duduklude-misir-pisirme.jpg", "date": "19.01.2024 01:47:44", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "Düdüklüde Mısır Pişirme, Mısırları pazardan alırken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar vardır alacağınız mısır iri taneli ve dolgun olmalıdır buruşuk mısırları almayın tırnağınızla bastırdığınızda hemen parçalanıyorsa mısır çok tazedir ve süt mısırıdır. Süt mısırı dışında orta sertlikte taneli mısırlar ve çok sert taneli olanlar vardır tırnağınızla bastırdığınızda çok sertse almayın pişmesi zor olacağı gibi lezzetsiz de olur. Mısır aslında tencerede de haşlanır yavaş yavaş pişen mısır daha lezzetli olur fakat mısır tencerede çok uzun sürede haşlandığı için düdüklü zaman açısından daha iyi olacaktır. Gelelim mısırları haşlamaya öncelikle mısırların yapraklarını soyun uzun olan mısırları ikiye bölün hem düdüklüye sığar hem de daha az su kullanacağımız için mısırlar daha çabuk sürede pişer. Daha sonra mısırların hepsini düdüklüye koyun üzerine kesinlikle tuz atmayın tuz mısırları sertleştirir.

Düdüklü tenceresinin kapağını kapatın düdüklünün düdüğü dik konumda dursun düdüklüden hava sesi gelince düdüğü yatar konuma getirin düdüğü yatay konuma getirdiğiniz andan itibaren en fazla yarım saat sürenin geçmesini bekleyin süre bitince ocağın altını kapatın. Ocağın altını kapattıktan sonra düdüklünün kapağını hemen açmayın soğumasını bekleyin servis sırasında üzerine tuz ilave edilerek servise sunun.

Afiyet Olsun.
" } ] }