{ "title": "Ebegümeci Nasıl Pişirilir", "image": "https://www.pisirmek.gen.tr/images/ebegumeci-nasıl-pisirilir.jpg", "date": "21.01.2024 09:34:20", "author": "Buse Güçlütürk", "article": [ { "article": "Ebegümeci Nasıl Pişirilir, ebegümeci çok yararlı bir sebzedir. Birçok yemeği yapılır. Bunlar ebegümeci çorbası, ebegümeci salatası, pirinçli tavuklu ebegümeci, pancarlı ebegümeci, bulgurlu ebegümeci sarması gibi.

Ebegümeci İçin Gerekli Malzemeleri
Ebegümeci Nasıl Yapılır?

Soğanları ince ince doğrayın. Derin bir kabın içine bulguru, soğanı, reyhanı, domates salçasını, biber salçasını zeytinyağını karabiberini ve tuzunu koyun ve güzelce karıştırın. İç harcını hazırladıktan sonra ebegümecini güzelce yıkayın. Yıkamaya özen gösterin çamur kalmasın. Daha sonra yıkadığınız ebegümecileri sıcak suya sokup çıkarın ve suyunu süzün. Eğer yapraklar çok büyükse eğer ikiye bölebilirsiniz. Ebegümeci yapraklarının içine hazırladığınız bulgurlu harcı koyun ve daha sonra klasik yaprak sarması gibi sarın. Yine tencereye yaprak sarmasını dizdiğimiz gibi dizin. Dizme işlemi tamamlandıktan sonra üzerine tabak koyun. Üzerine için bir kaşık salçayı su ile açın. Sonra üzerine dökün. Ebegümeci sarmalarının üzerini geçinceye kadar su koyun. Su kaynayana kadar yüksek ateşte su kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Bulgurlu ebegümeci sarması pişerken 2 diş sarımsağı soyup tuzla dövün. Sarımsakların üzerine yoğurdunu koyun ve çırpın. Yoğurdun sululuğuna göre sarımsaklı yoğurda su ekleyebilirsiniz.

Bulgurlu ebegümeci sarmanız hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }