{ "title": "Erişte Nasıl Pişirilir", "image": "https://www.pisirmek.gen.tr/images/eriste-nasil-pisirilir.jpg", "date": "20.01.2024 10:57:25", "author": "Ahmet BOZBIYIK", "article": [ { "article": "Erişte Nasıl Pişirilir, Yağ, yumurta ve tuz karıştırılarak yoğurulan hamurun parmaktan biraz ince olacak şekilde kesilmesi ile yapılan erişte tereyağlı, sade, domatesli erişte, yoğurtlu ve yeşil mercimekli erişte çorbası gibi birçok çeşitte yapılabilen erişte, yapılışı çok kolay ve pratik bir yemek çeşididir. Garnitürlü karıştırılarak salatası da yapılabilen erişteyi zengin çeşitliliği bakımından mutfaklarınız da mutlaka bulundurun. Çocuklarımızın da severek yiyebileceği çok kısa sürede hazır olabilecek erişte mükemmel tadı ile de Anadolu mutfaklarında önemli bir yere sahiptir. Hem çok faydalı hem de aniden gelen misafire ne pişirsem diye düşünenler, sizler için yeşil mercimekli çorbasının yapılışını paylaştım. Umarım memnun kalırsınız. Bu tarifi yaparken isterseniz kendi kesmiş olduğunuz erişteyi dilerseniz de hazır aldığınız erişteleri kullanabilirsiniz.

Erişte Nasıl Pişirilir Malzemeleri
Yeşil mercimekli erişte çorbası tarifi nasıl yapılır?

Öncelikle yeşil mercimeklerinizi bol su ile iyice yıkayıp küçük bir tencerenin içerisinde su ilave ederek iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın. Kuru soğanın kabuğunu soyup yemeklik olacak şekilde doğradıktan sonra bir tencerenin içerisine yarım çay bardağı sıvı yağını ilave edip ocağın altını açın. Doğradığımız soğanları tencerenin içerisine ilave edip tuzunu da atarak hafif pembeleşinceye kadar kavurduktan sonra 2 yemek kaşığı domates salçasını, 1 tatlı kaşığı toz biber ve naneyi ilave edip karıştırın. Daha sonra tencerenin içerisine sıcak suyu da ilave edip kaynamaya bırakın. Çorbanın suyu kaynadıktan sonra içerisine 2 çorba kasesi erişteleri ilave ederek kısık ateşte yaklaşık 15 dakika kadar pişirdikten sonra son olarak haşladığınız yeşil mercimekleri de ilave edip yaklaşık 5 dakika daha kaynattıktan sonra tencerenin altını kapatın. Çorbanız biraz dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

" } ] }