{ "title": "Et Nasıl Pişirilir", "image": "https://www.pisirmek.gen.tr/images/et-nasil-pisirilir.Jpeg", "date": "22.01.2024 01:04:14", "author": "Tuncay Sakman", "article": [ { "article": "Et Nasıl Pişirilir, birçok insan etin ağızda dağılmasını ve lokum gibi olmasını ister. Ancak bazı püf noktalar bilinmediği için et genellikle sert veya pişmemiş olur. Bu şikâyetlerin son bulması için bugün size elimizden geldiğince et nasıl pişirilir sorusunu cevaplamaya çalışacağız. Eti iyi pişirmenin en önemli yolu, etin doğru bir şekilde seçilmesidir. Tencerede yapılan yemekler için ayrı, kepap tarifleri için ayrı, mangalda kullanılması için etin ayrı seçilmesi gerekir. Ancak ilk olarak seçilen et; sinirsiz, güzelce temizlenmiş, steril ve yeterince dinlenmiş olmalıdır. Bu yüzden güvendiğiniz kasaplardan et alışverişi yapmanız tavsiye edilmektedir.

Doğru etin seçilmesinden sonra iyi et pişirmenin ikinci şartı, eti marine etmektir. Eti zeytinyağı, süt, soya sosu veya baharatlarla marine edebilirsiniz. Kırmızı et için en ideal marine süresi 2-24 saattir. Marine edilmiş etler; kızartılabilir, yemeklerde kullanılabilir veya mangalda kullanılabilir.

Izgara veya mangal yapacaksanız eğer marine için zeytinyağı ve baharatlı marineyi tercih edebilirsiniz. Eğer tavada et pişirmek isterseniz eti süt ile marine edebilirsiniz. Fırında et pişirmek isterseniz eğer zeytinyağı ile marine etmeniz tavsiye edilir.

Marine işleminden sonra en önemli püf noktalardan biri de eti doğru mühürlemektir. Bu yöntem sayesinde etin suyun içinde hapsedilir. Tencerede yapılan yemeklerde soğanlar kavrulmadan önce etleri kızgın tavaya atılabilir, az dibi tuttuktan sonra pişirmeye başlanabilir. Özellikle de tencere dibine yapışan et yemeğe güzel tat katmaktadır.

Izgara veya mangal yapımında eti sürekli olarak ters düz çevirmek bir yöntem değildir. Elinizdeki maşa ile ete en fazla 3 defa dokunulur. 1. Dokunuşta eti mangala yerleştirmeli, 2. Dokunuşta pişmeyen taraf çevrilmeli ve son dokunuş eti mangaldan almak gerekir. Fırında yapılacak etlerin de daha önce bir demir döküm tavada kızartılması etin, daha lezzetli ve yumuşak olmasını sağlar.

Eğer haşlama yapacaksanız marine işlemini kullanmaya gerek kalmaz. Ancak diğer bütün et pişirme işlemlerinde 2-3 dakika kadar da olsa eti marine edin. Bu kısa sürede bile etin tadının nasıl değişeceğini göreceksiniz. Ayrıca etin hızlı pişmesi ve yumuşak olması için iki üç damla elma veya üzüm sirkesi kullanabilirsiniz. Sirke, etin daha hızlı pişmesini sağlamaktadır.
" } ] }