{ "title": "Fırında Balık Nasıl Pişirilir", "image": "https://www.pisirmek.gen.tr/images/firinda-balik-nasil-pisirilir.jpg", "date": "21.01.2024 09:16:14", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "Fırında Balık Nasıl Pişirilir, balıkların tamamı özellikle taze oldukları zaman hem lezzeti kat kat artar hem de daha çabuk pişer. Taze balık tüketmek sağlık bakımında da oldukça önem taşımaktadır. Genel olarak hemen hemen tüm balık çeşitleri kızartılarak, mangalda veya fırında pişirilerek hazırlanmaktadır. Ancak son zamanlar da evlerde kokusundan dolayı balık pişirmemek moda haline geldiğinden dolayı bayanların tercihi daha çok balıkları ya fırına vermek veya dışarıda balık kızartma evi olarak adlandırılan iş yerlerinde pişirilerek evlere servis yapılmasıdır. Özellikle kış aylarının vazgeçilmez yemekleri arasında sıklıkla tüketilen balık eşliğinde mükemmel bir mevsim salatasına da kimse hayır diyemez. Balık pişirme şekilleri arasında fırında pişirilen balığın lezzetini buğulama ve kızarma olarak pişirilen balık vermemektedir. Bun yüzden fırınlanarak pişirilen balık orta yaş ve üstü kişiler tarafından da kalp sağlığı, kolesterol ve yüksek tansiyon yönünden rahatsız olan kişiler tarafında da oldukça faydalı olacaktır. Çünkü fırında pişirilen balık çok daha az yağ içermektedir. Sizlerde özellikle haftada bir gün kendiniz ve sevdikleriniz için balık günü yaparak balığın insan sağlığına sağlamış olduğu faydalarından yararlanmış olurken hem de leziz bir fırında balık ziyafeti düzenlemiş olursunuz.