{ "title": "Fırında Balık Pişirme", "image": "https://www.pisirmek.gen.tr/images/firinda-balik-pisirmek.jpg", "date": "20.01.2024 07:27:51", "author": "Tuba Asena", "article": [ { "article": "Fırında balık pişirme: Balık besin değeri olarak yüksek değerlere sahip olduğu için çok faydalıdır. Balık isteğe göre fırında, tavada kızartma, mangalda yapma gibi çeşitli şekillerde pişirilebilir. Balığın en sağlıklısı çok pişirmeden, vitamin değeri öldürmeden pişirilmesidir. Fırında pişirilen balık sağlık açısında daha yararlıdır.

Fırında balık pişirme hem sağlık açısından faydalıdır hem de temizlik açısından daha rahat temizlenir. Balık pişirirken balığın yağına 2-3 damla limon damlatılır ise pişerken etrafa balık yağı sıçramaz.

Balığın çeşidine göre fırında pişirme süresi değişiklik gösterir.

Malzemeleri
Nasıl Yapılır?

İlk olarak balıklar temizlenir ve iyicene yıkanır. Daha sonra balıklar süzgeç yardımıyla suları süzülür. Balıklar beklerken diğer bir yandan soğanlar doğranır ve limonlar dilimlenir. Fırın tepsisi yağlanır ve tüm malzemeler içine konarak karıştırılır. İyice harmanlanır ve en son olarak üzerine limonlar dizilir. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 25-30 dakika arası pişirilir. Damak tadına göre daha çok pişirilebilir. Ama sağlık bakımından en iyisi balıkların çok pişirilmemesidir. Balıklar piştikten sonra isteğe göre soğan salatası veya yeşillik salatası ile servis edilir.

Afiyet Olsun.

" } ] }