{ "title": "Fırında Biftek Nasıl Pişirilir", "image": "https://www.pisirmek.gen.tr/images/firinda-biftek-nasil-pisirilir.jpg", "date": "19.01.2024 20:50:13", "author": "Buse Güçlütürk", "article": [ { "article": "Fırında Biftek Nasıl Pişirilir, biftek pişirilmesi beceri ister. Birçok kişi ya çiğ bırakır ya da çok pişirip bifteği sertleştirir. Bunun çeşitli yapılış usulü vardır. Patates tabanlı, dolgulu gibi.

Fırında Biftek İçin Gerekli Malzemeleri
Fırında Bifteğin Nasıl Yapılır?

Sarımsakları güzelce kıyın. Önceden ısıttığınız tencerede zeytinyağı ile sotelemeye başlayın. Dometeslerin kabuklarını soyun ve ince ince doğrayın. Domatesleri de tencereye ekleyin. Daha sonra domates salçasını koyun. Tuzunu ve karabiberini atın ve salçayı kavurun. Domatesler suyunu salıp buharlaşınca et suyunu koyun.

Patateslerin kabuklarını soyun ve haşlayın. Patatesler haşlandıktan sonra ezin. Daha sonra margarin, krema, tuz ve kara biberi ekleyin. Püre haline getirin. Püreyi hazırladıktan sonra mantarların kabuklarını soyun ve doğrayın. Tavada ısıttığınız yağın içine doğradığınız mantarları atın. Mantarlar yumuşamaya başlayınca çam fıstığını mantarlara ekleyin. 2-3 dakika çam fıstıklarını tavada döndürün. Sonra ocağı kapatıp mantarlı harcı soğumaya bırakın. Biftekleri streç filme sarın ve etleri biraz dövün. Bu arada soğuyan mantarlı harcı püre ile karıştırın. Püreyi kaşıkla alın ve etin kendinize yakın olan kısmına koyup biftekleri sarın. Rulo yaptığınız biftekleri sardıktan sonra kürdan ile tutturun. Tavayı ısıtın ve içine bir miktar zeytinyağı koyun. Rulo halindeki biftekleri tavaya atmadan önce tuz ve karabiberle ovalayın. Dışları renk alıncaya kadar biftekleri kızartın. Fırın tepsisine ilk önce hazırladığımız domates sosunun bir kısmını koyun. Etleri fırın tepsisine yerleştirin ve kalan domates sosunu üzerine dökün. 150 derecede fırında pişirin. Tahmini pişme süresi kırk beş elli dakikadır.

Sevisi geniş bir tabakta domates sosunu en alta koyup servis edin. Fırında bifteğiniz hazır.

Afiyet olsun.

" } ] }