{ "title": "Fırında Çinekop Nasıl Pişirilir", "image": "https://www.pisirmek.gen.tr/images/firinda-cinekop-nasil-pisirilir.jpg", "date": "19.01.2024 06:12:04", "author": "Kadriye CAZ", "article": [ { "article": "
Çinekop, çinekop balığı diğer balıklar gibi çok sağlıklı ve vitaminlidir. Kalp hastaları ve yüksek tansiyon olan hastalara birebir iyi gelir. Balık eti, kırmızı ete oranla daha az yağlı ve daha özel yağ asitleri içerir. Felç riskini azaltır. Saçları güçlendirir, Cilt rengini güzelleştirir. Doktorlar haftada en az iki kere balık ve en az 300 gram balık yağı tüketilmesini öneriyor. Şöyle bir örnek vereyim. Yıllar önce babam kalp hastasıydı ve doktor damarlarının tıkandığını söylemişti. Haftada en az üç kere evimizde çinekop balığı pişti ve babam 6 ayda iyi olmaya başladı ve ben size şimdi evimizde pişen o balığın tarifini vereceğim, Fırında çinekop kalp hastaları için çok sağlıklıdır. Özellikle kıvamında yapıldığı zamanda çok lezzetli olur.

Fırında çinekop için malzemelerimizi şöyle bir sıralayalım.
Öncelikle çinekopları güzelce temizleyip tuzlayınız ve yarım saat buzdolabında bekletiniz. Daha sonra fırın tepsisine yarım çay bardağı sıvı yağı dökünüz. Soğanları yuvarlak yuvarlak doğrayıp tepsiye diziniz. Ardından çinekopları üzerine diziniz. Domatesleri soyup ince ince doğrayıp tepsiye ilave ediniz. Sarımsakları da ilave ediniz. Pul biberi üzerine serpip tekrardan çok az tuz üzerine döküp fırına tepsiyi yerleştiriniz. 30 dakika fırında piştikten sonra çinekoplarımız servise hazır. Bu eşsiz lezzeti mutlaka tatmalısınız.

Afiyet olsun.

" } ] }