{ "title": "Fırında Çupra Nasıl Pişirilir", "image": "https://www.pisirmek.gen.tr/images/firinda-cupra-nasil-pisirilir.jpg", "date": "20.01.2024 12:42:59", "author": "tuğba arslan", "article": [ { "article": "
Fırında Çupra Nasıl Pişirilir: Çupra balığının asıl isminin çipura balığı olmasına karşın halk dilinde söyleniş biçimi çupra balığıdır. Çupra balığı oldukça lezzetli bir balık çeşididir ve yağ oranı dengelidir. Bu sebeple de gerek ızgara gerekse tava ya da fırında rahatlıkla pişirilebilecek bir balıktır. Balığı fırında pişirmek balığın daha yumuşak ve sulu olmasını isteyen kişiler için idealdir. Ancak, fırında pişen balığın pişirme süresi de çok önemlidir. Çünkü fırında fazla kalan balık kuru olacaktır. Bu yüzden fırında balık yaparken pişirme süresine çok dikkat etmelisiniz. Bu yazımda fırında çupra nasıl pişirilir, evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bir tarif olan fırında defne yaprağının tadıyla lezzetlendirilmiş çupra tarifi vereceğim umarım beğenirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Fırında Defne Yapraklı Çupra İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Fırında Defne Yapraklı Çupra Nasıl Yapılır?

Fırında defne yapraklı çuprayı yapmak için ilk olarak, çupra balıkları bir süzgecin içine alınır ve iyice yıkanır. Daha sonra, çupra balıklarının her tarafının güzelce pişmesi amacıyla her biri tek tek alınarak her iki yüzüne de derince birer kesik atılır. Ardından, balıkların iç tarafı açılır ve içine göz kararı tuz ile karabiber serpilerek bu malzemelerin iyice yedirilmesi sağlanır. Daha sonra ise iki diş sarımsak soyulur, defne yaprakları güzelce yıkanır ve birer diş sarımsak ile birer adet defne yaprağı da balıkların içine yerleştirilir. Daha sonra, balıklar tespite dizilir. Bir adet limon alınarak yıkanıp ince ince dilimlendikten sonra birer ya da ikişer dilim halinde balıkların üzerine yerleştirilir. Son olarak, zeytinyağı da tepsideki balıkların üzerine gezdirilip, önceden ısıtılmış 180-200 arası derecedeki fırında 20-25 dakika kadar pişirilir. Derece ve dakikanın net olamamasının sebebi hangi fırını kullandığınızı bilmememizdir. Çünkü pişirme süresi ve derecesi fırına göre değişebilmektedir. Ben standart bir fırın için ortalama bir ısı ve süre verdim. Ayrıca, fırında çupra pişirirken çupranın renginden pişip pişmediğini de anlamak mümkündür. Pişmemiş bir balığın rengi parlak olurken, pişmiş bir balığın rengi ise daha mat olmaktadır.

" } ] }