{ "title": "Fırında Et Pişirme", "image": "https://www.pisirmek.gen.tr/images/firinda-et-pisirme.jpg", "date": "22.01.2024 01:49:26", "author": "ümit kadak", "article": [ { "article": "Fırında Et Pişirme, Sofralarımızda hemen hemen her yemekte kullandığımız et, yemeklerimize lezzet katan en önemli unsurdur. Et pişirirken sulu ve yumuşak olmasını sağlamak bazı püf noktalara dikkat edilmesinden geçer. Bunlar Fırın, tava ve ızgara da et pişirmeden önce yapılması etin lezzetinin ortaya çıkmasına yardımcı olacaktır.

Etleri dolaptan çıkardığınızda 20-25 dakika dinlendirin. Bu dinlendirme işini suda yapmanız etin kanını bırakması ve renginin açık olmasını sağlar. Pişen ete tuzu piştikten sonra ilave edin. Varsa yoğurt suyu ile terbiye edin, yoğurt suyunda bulunan laktik asit bakterileri, etin daha yumuşak olmasını sağlayacaktır. Eti önceden terbiye yapmanız daha yumuşak, lezzetli ve hemen pişmesini sağlar. Terbiyeli et pişirilecekse terbiye yapılan eti buzdolabında 3-4 saat dinlendirin. Yemeklik terbiyede sadece zeytinyağı, biber katarak yapabilir, ızgaralık ette ise kuru soğan, sarımsak, baharat, zeytinyağı ve yoğurt kullanarak hazırlayabilirsiniz. Ette doğal olarak doymuş yağ bulunmaktadır, yağ ilave edilecekse pişirirken bunu göz önünde bulundurun. Kısık ateşte ve yavaş pişen et daha sağlıklı ve lezzetli olur. Eti fırında pişirecekseniz fırın derecesi en çok 180 derece ayarlamanız doğru olacaktır.

Fırında Et Yemeği için Malzemeleri
Fırında Et Yemeği Nasıl Yapılır?

Kasaptan aldığınız kuyruk yağı ve kavurmalık kuşbaşı etimizi tepsinize alarak harmanlayın. Harmanladığınız malzemeyi tepsinize yayıp üzerini alüminyum folyo kapatıp fırına verin. Yarım saat kadar 180 derece ısıtılmış fırında pişirelim. Etlerimiz pişerken diğer yandan patatesi, soğanı, sarımsağı, biber ve domatesleri doğrayıp bir kaba alın üzerine baharatlarınızı ilave edin harmanlayın. Bu aşamada arzu ederseniz salçayı da ekleyebilirsiniz. Etleri fırından alarak sebzeleri üzerine dökün ve hafif karıştırın ve üzeri açık şekilde tekrar fırına sürün. Bur da dikkat edilmesi gereken patateslerin pişmesi, yumuşaması, kontrol sonrası tepsinizi fırından alarak servis ediniz.

Afiyet olsun.
" } ] }