{ "title": "Fırında Mercan Balığı Nasıl Pişirilir", "image": "https://www.pisirmek.gen.tr/images/firinda-mercan-baligi-nasil-pisirilir.jpg", "date": "21.01.2024 03:45:33", "author": "güner gültekin", "article": [ { "article": "Fırında mercan balığı nasıl pişirilir, Mercan balığı, küçük balık grubundandır. Balık severlerin vazgeçemeyeceği bir lezzette sahiptir. Kızartması da yapılan bu balığın fırında pişirilmiş olanı da gayet hafif, kalori bakımından kızartmaya oranla daha düşük kaloriye sahiptir. Balıktaki magnezyum fosfor vücudumuzun en önemli ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Fırında mercan balığı nasıl pişirilir tarifini vereceğim.

Malzemeleri
Yapılışı: Öncelikle fırın tepsisine yağlı kâğıt serilir. Bir taraftan soğanlar ince ve halka şeklinde doğranır. Halka halka doğranan soğanlar tepsiye dizilir. Balıklar derin bir kapta Kara biber, zeytinyağı ve tuz ile ovulur. Daha sonra bu balıklar soğan halkalarının üzerine dizilir. Çeri domatesleri bütün olarak, biberler ise ikiye bölünerek balıkların arasına dizilir. Limonlar halka şeklinde doğranıp balıkların üzeri kapatılır. İsteğe göre kekik ilave edilir. Tepsinin üzeri yağlı kâğıtla kapatılır. Önceden ısıtılan 180-200 derecelik fırında yaklaşık yarım saat pişirilir. Son 5 dakikayı da balıkların üzeri açık olarak pişirilir.

" } ] }