{ "title": "Fırında Palamut Nasıl Pişirilir", "image": "https://www.pisirmek.gen.tr/images/firinda-palamut-nasil-pisirilir.jpg", "date": "21.01.2024 08:28:31", "author": "Buse Güçlütürk", "article": [ { "article": "Fırında Palamut Nasıl Pişirilir bunu anlatmadan önce biraz palamut balığından bahsedelim. Palamut balığının en lezzetli zamanı eylül ayıdır. Bu balık diğer balıklara göre yağlı olduğu için kızartması ağır olabilir. En güzeli fırında palamuttur.

Fırında Palamut İçin Gerekli Malzemeleri
Fırında Palamutun Nasıl Yapılır?

Palamutları balıkçıdan alırken fileto kestirmeniz ve kılçıkları çıkarttırmanız sizin için evde kolay olacaktır. Fileto kesilmiş ve kılçıkları alınmış palamutları güzelce yıkayın. Domatesi, soğanı ve limonu dilim dilim kesin. Biberleri ise ortadan ikiye ayırın ve daha sonra tohumlarını çıkarın. Tepsiye ilk önce dilimlenen domates ve soğanları yerleştirin. Fileto kesilmiş balıkları zeytinyağı ve tuzla harmanlayın. Bu işlemden sonra palamutları tepsiye dizin. Dilimlenmiş limonları ve biberleri koyun. Fırına koymadan önce son olarak tuzunu karabiberini ve pul biberini atın. İsteğe bağlı olarak bir tutam kuru nanenin yanında bir tutam kekik de koyabilirsiniz. En son üzerine çok az zeytinyağı gezdirin. Bu zeytinyağı üzerleri kızarsın diye döküyoruz. Bu işleri yaparken fırınınızı önceden 150 derecede ısıtın. Palamut balıklarının üzeri kızarana kadar pişirin. Tahminen pişme süresi 30-35 dakikadır. Ama siz yine de arada kontrol edin. Piştikten sonra yayında Akdeniz yeşilliklerinden bir salata ile tüketebilirsiniz.

Fırında Palamut hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }