{ "title": "Fırında Somon Balığı Nasıl Pişirilir", "image": "https://www.pisirmek.gen.tr/images/firinda-somon-aligi-nasil-pisirilir.jpg", "date": "19.01.2024 19:36:15", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "
Fırında Somon Balığı Nasıl Pişirilir, diğer soğuk su balıklarına nazaran hem çok daha lezzetlidir hem bünyesinde barındırdığı omega 3 bakımında da çok daha sağlıklı bir balıktır. Somon balığının lezzeti de yağ içerikli bir balık olmasından kaynaklanmaktadır. Ancak yağlı olması insan sağlığı açısından bir tehlike oluşturmamakla birlikte balığı lezzet katan bir yağdan bahsetmek istedik. Fırında somon balığı nasıl pişirilir? Sorusuna vereceğimiz ilk cevap ise kesinlikle pişirme esnasında soman balığını kesinlikle kurutmayın olmaktadır. Somon balığı veya diğer farklı balıkların pişirilmesi sırasında en sıklıkla yapılan yanlış budur. Bu yüzden ister tavada ister fırında, isterseniz ızgarada hangi yöntemlerle pişirirseniz pişirin pişirmiş olduğunuz balığın içindeki kendi suyunu kesinlikle kurutmadan bir miktar öz suyunun içinde kalmasını sağlayın. Mutlaka lezzet bakımından asıl dikkat edilmesi gereken işlem budur. Çoğunlukla kış aylarında sıklıkla balık tüketildiğinden dolayı balık tava yaparak evi kokutmamak adına fırından balık pişirmek pek çok ev hanımının uyguladığı bir pişirme şeklidir. Bunların yanı sıra fırında balık pişirmek için çok fazla emek harcanmamasının yanında hem oldukça sağlıklı hem de lezzetli olduğu için fırında somon nasıl pişirilir? Birlikte göz atalım.

Fırında Somon Balığı İçin Gerekli Malzemeleri
Fırında Somon Balığı Nasıl Yapılır?

Fırında somon balığı pişirmeye ilk olarak dilimler şeklinde doğranmış somonları marine ederek başlayalım. Somon dilimlerini bol su altında güzelce birkaç su yıkayarak süzülmeleri için bir süzgece alarak sularının süzülmesini sağladıktan sonra geniş kabın içine alalım. Ardından somonların üzerine 1 kahve fincanı kadar sıvı yağ, 2 adet taze sıkılmış limon suyu, 1 çay kaşığı silme karabiber, 1 tatlı kaşığı kadar kırmızı pul biber, 1 tutam ince kıyılmış maydanoz ve yeteri kadar tuz ilavesiyle somonları nazik bir şekilde zedelemeden sosa bulayalım. Ardından sosa bulanan balıkların üzerine bir kapak kapattıktan sonra buzdolabına alarak yaklaşık olarak 1-1,5 saat kadar beklemeye bırakalım. Verilen sürenin sonunda sosla birlikte bekleyerek lezzetine lezzet katan somonları buzdolabından çıkartalım. Fırın tepsisinin tabanına yağlı kâğıt serdikten sonra yağlı kâğıtların üzerine somon dilimlerini yan yana sıralayarak artan sosu da balıkların üzerine gezdirerek dökelim. Ardından ince dilimler şekline getirdiğimiz 1 adet limonu somonların üzerine yerleştirerek 200 derecede önceden ısıtılmış fırına vererek somonların altı üstü hafifçe kızardıktan sonra yani fazla kurutmadan tepsiyi fırından alalım. Fırından alınan fırınlanmış somonları birkaç dakika kadar ilk sıcaklığı çıkana kadar beklettikten sonra sıcak olarak yanında bol yeşillik veya mevsim salatası eşliğinde servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }