{ "title": "Hazır Mantı Pişirme", "image": "https://www.pisirmek.gen.tr/images/hazir-manti-pisirme.jpg", "date": "20.01.2024 06:10:26", "author": "güner gültekin", "article": [ { "article": "Hazır mantı pişirme: Mantı, Kayseri yöresine ait Türk mutfağının özel lezzetlerinden bir tanesidir. Mantı tadına doyulmayan, herkes tarafından zevkle yenilen fakat oldukça zahmetli olan hamur yemeğidir. Bu yüzden mantı yapmak büyük beceri gerektirir. Canı her mantı isteyen insan hemen kalkıp mantı yapamaz. Bu nedenle marketlerde kolayca bulabileceğimiz paket ya da hazır mantılar imdadımıza yetişir. Evde yapılan mantı kadar lezzetli olması yapılacak mantı sosuna bağlıdır. Şimdi sizlerle yapımı 15 dakika kadar süren hazır mantı nasıl pişirilir paylaşacağım,

Hazır Mantı Malzemeleri
Hazır Mantı Nasıl Yapılır?

Bir tencereye su biraz tuz ve biraz yağ koyup kaynatılır. Kaynayan suyun içerisine mantıları atalım. Bir taraftan sarımsakları soyup havanda dövelim. Yoğurdun içerisine tuz ve sarımsakları karıştıralım. Mantılar yumuşayınca süzelim. Bir tavaya tereyağı, karabiber, pul biber ve salçaları koyup kavuralım. Mantı biraz soğuduktan sonra üzerine yoğurdu dökelim ardından hazırladığımız sostan yoğurdun üzerine gezdirelim. Üzerine bir tutam kuru nane serpip servis edelim.

Afiyet olsun.
" } ] }