{ "title": "Hindi Eti Nasıl Pişirilir", "image": "https://www.pisirmek.gen.tr/images/hindi-eti-nasil-pisirilir(1).jpg", "date": "21.01.2024 07:26:14", "author": "Tuncay Sakman", "article": [ { "article": "Hindi Eti Nasıl Pişirilir, dünyanın birçok ülkesinde sıkça tüketilen hindi eti, bizim ülkemizde sadece yılbaşında ve Aralık ayının sonlarında daha sık tüketilir. Özellikle yılbaşı sofralarında heybetiyle boy gösteren hindi etinin nasıl pişirileceğini cevaplamaya çalışacağız.

Hindi pişirmenin püf noktaları nelerdir?

İlk olarak hindiyi dondurulmuş ve temizlenmiş olarak almanız gerekir. Daha sonra oda sıcaklığında çözülmesi için bekletin. Ciğer ve boyun kısmı genellikle ayrı olarak içindeki poşetlerde verilmektedir. Tavuk ciğerinden büyük ve oldukça lezzetli bir et türüdür. Ciğeri ayrı veya iç pilav yapımında kullanabilirsiniz. Boyun kısmı ise iyice yıkandıktan sonra haşlanıp çorba, pilav veya gravy sos yapımında kullanılabilir.

Yaklaşık 5-6 kilo civarında satılan hindi eti, içindeki kanlar temizlenene kadar yıkandıktan sonra kâğıt havlu yardımıyla kurulayın. Tüyleri de ocak üstünde tütsüleyerek hindi etini pişirme vaziyetine getirin.

Hindi nasıl kızartılır?

Hindiyi kısa sürede pişirmek ve nar gibi kızarmasını sağlamak için önceden marine etmek gerekir. Ada çayı, tane karabiber, defne yaprağı veya taze sıkılmış limon bulunan bolca bir su içinde hindiyi bir gün bekletin. Bunu yapmamızın amacı hindi etinin baharatların tadını alabilmesini ve etin dağılmadan dilimlenmesini sağlamaktır.

Bütün hindi nasıl pişirilir?

Hindi etinin lezzetli olmasını istiyorsanız eti marine etmeniz tavsiye edilir. Hasdal, tuz, limon suyu ve salça bir kaba konularak karıştırılır. Bu marineyi hindi üzerine masaj yapar gibi eşit şekilde sürün. Yanmaması için biberiye vb. Baharatların kullanımı az olmalıdır. Daha sonra hindiyi büyük bir fırın tepsisine yerleştirin. Güzel bir görüntü için dayanıklı bir ip ile butlarından bağlayın. Kurumaması için üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Pişmesinden yarım saat önce alüminyum folyoyu üzerinden alın. İçine koyulacak kestaneli iç pilavı ayrı olarak hazırlayabilirsiniz.

Hindi kaç derece ve kaç saatte pişer?

Hindinin iyi pişmesi için 160 derece sıcaklık ideal olarak kabul edilir. Alüminyum folyo kullanacaksanız 175 derecede pişirmeniz tavsiye edilir. 4-5 kilogramlık bir hindinin 160 derecede 3 saat pişmesi yeterli olacaktır. İç pilav varsa eğer bu süreye bir yarım saat daha katılabilir.

Yaklaşık 9-10 kişinin doyacağı hindi eti piştikten sonra 10-15 dakika soğumaya bırakılır. Daha sonra parçalara ayırarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }