{ "title": "Ispanak Nasıl Pişirilir", "image": "https://www.pisirmek.gen.tr/images/ispanak-nasil-pisirilir.jpg", "date": "20.01.2024 16:54:14", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "Ispanak Nasıl Pişirilir, Ispanağın faydaları saymakla bitmez. İçindeki vitamin ve mineralin yanlış pişirme yöntemi ile pişirilerek kaybolmaması için küçük ama önemli bir ayrıntı ıspanağı pişirme yöntemi. Ispanak koyu parlak yeşil, etli yapraklara sahip olan tek yıllık otsu bitki çeşididir.

Ispanak Yemeği İçin malzemeler
Ispanak Yemeği Nasıl Pişirilir?

Yıkama, dinlendirme ve durulama işlemini yaptıktan sonra ıspanağımızı ne küçük ne de büyük normal büyüklükte küp, küp doğrarım doğranmış ıspanaklarımızı vitamin değerinin suya gitmemesi için yıkamamalıyız. Doğradığınız ıspanakları bir kap çerisine alırız. Doğramış olduğumuz kuru soğanlarımızı ve diş sarım sağımızı tencere ye alarak pişirme aşamasına geçerim. Bu süreyi ne kadar kısa tutarsanız ıspanağın vitamin değerlerini o kadar muhafaza etmiş olursunuz. Tencerede ısıtmış olduğunuz 4-5 yemek kaşığı zeytinyağına küp-küp yemeklik doğradığımız soğanları ilave ederim. Soğanlar kavrulurken isteğe bağlı olarak 1-2 diş sarımsak ince ince doğrayıp kavrulan soğana katınız. Soğan hafif pembeleşmeye başlarken yarım yemek kaşığı salça, toz biber, isteğinize bağlı olarak da karabiber de ilave edilebilir. Miktarları 1 çay kaşığı yeterli olacaktır. Yıkanmış süzülmüş ıspanakları ocakta kavrulan soğan harcının içine ilave edelim. İsteğe kalmış 1 yemek kaşığı bulgur ya da pirinç tencereye almış olduğumuz ıspanağın üzerine ilave ederek karıştırırım. İçerisine biraz bulgur ya da pirinç koymamız yemeğimizi daha lezzetli yapacaktır. Pişmeye bırakılan yemeğimiz maksimum kısık ateşte 10-15 dakika pişecektir. Pişme işlemi sona erdikten sonra yemeğimizi servis tabağımıza alarak daha önceden hazırlamış olduğumuz sarımsaklı yoğurt ile sevdiklerinize servis yapabilirsiniz.

" } ] }