{ "title": "Kaburga Nasıl Pişirilir", "image": "https://www.pisirmek.gen.tr/images/kaburga-nasil-pisirilir.jpg", "date": "21.01.2024 00:08:53", "author": "Soner Çelik", "article": [ { "article": "Kaburga Nasıl pişirilir, kaburga et yemekleri içerisinde en çok sevilenlerden biridir. Kaburgayı bu kadar lezzetli hale getiren de içerisine eklenen baharatlarıdır. Kaburga eti pişirilirken ister sebzeli olarak isterseniz de sade olarak pişirebilisiniz. Sizin kendi seçiminize kalmıştır. Her şekilde de gayet lezzetli olacaktır. Sebze ile pişirildiğinde sebzelere de tadını verecek onları da daha lezzetli hale getirecektir. Kaburganın lezzetli olmasının en önemli koşullarından biri de iyi bir şekilde Marine edilmiş olmasıdır. Bu şekilde çok daha lezzetli olacaktır. Şimdi iyi bir kaburga Nasıl yapılır Nasıl pişirilir bakalım.

Kaburga yapımı için gerekli malzemeler
Kaburga nasıl yapılır?

Kaburga yapımı için ilk olarak kaburgaların Marine edilmesi gerekir. Bunun için soğanlar rendelenir, sarımsaklar rendelenir ve suyu sıkılır ve derin bir kaba alınır. Üzerine kaburga eklenir. Ardından tuz, karabiber, pul biber, kekik, süt, zeytinyağı eklenerek iyice karıştırılır. Üzerine bir streç geçirilerek iki saat kadar buzdolabında dinlendirilir. Ardından çıkarılır ve bir tavaya üç dört kaşık sıvı yağ konularak ısıtılır. Yağ ısınınca kaburgalar içerisine atılır ve kızgın yağda bir iki çevirilerek mühürlenir. Ardından etler fırın poşetine konulur. Fırın poşetinin üzerine birkaç delik açılır ve yüzü seksen derecede elli beş dakika kadar pişirilir. Ardından fırından alınır ve sıcak servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }