{ "title": "Kalkan Balığı Nasıl Pişirilir", "image": "https://www.pisirmek.gen.tr/images/kalkan-baligi-nasil-pisirilir.jpg", "date": "19.01.2024 08:50:20", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "Kalkan Balığı Nasıl Pişirilir, en lezzetli balık çeşitlerin olan kalkan balığı hem oldukça leziz hem de hazırlanışının çok basit olmasından dolayı balık sevenler tarafından sıklıkla tercih edilen balık türlerindendir. Karadeniz!in en ünlü dip balıklarından olan kalkan balığı Akdeniz, Ege ve Marmara denizinde ise çok seyrek rastlanmaktadır. Dört mevsim avlanabilen kalkan balığı tüm yıl tüketilebilmesinin yanı sıra en leziz vakti ocak ayı sonlarından başlayarak mart ayının ortalarına kadardır. Kalkan balığı nasıl pişirilir sorusunu ise şu şekilde cevaplayabiliriz. Kalkan balığının buğulaması, kâğıt kebabı ve tavada kızartması oldukça nefis olmaktadır. İlkbahar aylarının sonlarına doğru ve ağustos ayında tutulan kalkan yavrularının tavada kızartılması da oldukça lezzetli olmaktadır.

Kalkan Balığı Pişirmek İçin Gerekli Malzemeleri
Kalkan Balığı Nasıl Yapılır?

Kalkan Balığı pişirmeye ilk olarak kalkan balıklarını temizleyerek başlayalım. Şayet kalkan balığını balıkçıdan temizlenmiş olarak aldıysanız bol su altında iyice yıkadıktan sonra istediğimiz irilikte dilimledikten sonra süzülmesi için bir süzgeç içine alarak bekletelim. Ardından süzdürme işlemi tamamlandıktan sonra geniş bir kabın içine temizlenmiş kalkan dilimlerini alarak Üzerine 1 kahve fincan sıvı yağ, 1 adet limon suyu, 1 tatlı kaşığı dolusu kırmızı pul biber, 1 çay kaşığı silme karabiber ve yeteri kadar tuz ilave ederek balıklarla birlikte sosu iyice karıştırarak harmanladıktan sonra soslanmış kalkan balıkları sosun iyice balığa geçerek lezzetlendirmek için yarım saat kadar bir kenarda beklemeye bırakalım.

Ardından verilen sürenin sonunda yine düz bir tabağın içine 1 su bardağı kadar un veya mısır unu ilave ederek üzerine bir miktar tuz ekleyerek önce tuzla unu harmanlayarak sos içinde bekletilen kalkan balık dilimlerini çıkartarak unu bulayalım. Ardından balık tavasına yeteri kadar sıvı yağ ilave ederek yağı kızdıralım ve una bulanmış kalkan balığı dilimlerini kızgın yağın içinde ve yüksek ateşte arkalı önlü kızartarak tabanına kâğıt havlu serilmiş servis tabağına çıkartarak mevsim salatası eşlinde ve bol yeşillikle birlikte sıcak olarak servis yapalım.

Afiyet olsun.

" } ] }