{ "title": "Kalkan Balığı Nasıl Pişirilir", "image": "https://www.pisirmek.gen.tr/images/kalkan-baligi-nasil-pisirilir.jpg", "date": "19.01.2024 08:50:20", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "Kalkan Balığı Nasıl Pişirilir, en lezzetli balık çeşitlerin olan kalkan balığı hem oldukça leziz hem de hazırlanışının çok basit olmasından dolayı balık sevenler tarafından sıklıkla tercih edilen balık türlerindendir. Karadeniz!in en ünlü dip balıklarından olan kalkan balığı Akdeniz, Ege ve Marmara denizinde ise çok seyrek rastlanmaktadır. Dört mevsim avlanabilen kalkan balığı tüm yıl tüketilebilmesinin yanı sıra en leziz vakti ocak ayı sonlarından başlayarak mart ayının ortalarına kadardır. Kalkan balığı nasıl pişirilir sorusunu ise şu şekilde cevaplayabiliriz. Kalkan balığının buğulaması, kâğıt kebabı ve tavada kızartması oldukça nefis olmaktadır. İlkbahar aylarının sonlarına doğru ve ağustos ayında tutulan kalkan yavrularının tavada kızartılması da oldukça lezzetli olmaktadır.