{ "title": "Karides Nasıl Pişirilir", "image": "https://www.pisirmek.gen.tr/images/karides-nasil-pisirilir.jpg", "date": "19.01.2024 10:46:15", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Karides nasıl pişirilir, karides deniz ürünlerinde balıkların ardından en fazla tüketilen bir besindir. Aslında kalorisi düşük olsa da kolesterol değeri yüksektir. Bu nedenle kan değerleri yüksek olanlar daha dikkatli karides tüketmelidir. Bunun yanında kilo fazlalığı olanlar içinde oldukça yararlıdır. Tam bir antioksidan deposudur. Karides farklı şekillerde pişirilerek tüketilebilir. İster karides salatası yapabilir, isterseniz fırında domatesli kaşarlı olarak pişirebilirsiniz. Hatta jumbo karides denilen büyük boydaki karidesleri direkt ızgarada ya da mangalda pişirebilirsiniz. Karidesi sevenler sanırız her türlüsünü denemiştir. Karidesi garnitür olarak da kullanabilirsiniz. Evde sütlü balık yaptığınızda mükemmel uyum sağlar.

Karides pişirirken en önemli unsur kabuklarının ayıklanmasıdır. Elbette bunun yanında haşlamadan önce bağırsaklarını temizlemelisiniz. Sırtına bir çizik atarsanız, bağırsağını kolayca çıkarabilirsiniz. Bunu karides piştikten sonra kesinlikle temizleyemezsiniz. Eğer bunda zorlanırsanız, sırtındaki bağırsağı bıçağın ucunu kullanarak hafifçe kazıyabilirsiniz. Bunları göz önüne alarak, karıdesin ayıklamasına özen göstermeniz gerekiyor. Karidesin kabuklarını ayıklamak için önce haşlamalısınız. Ancak biraz iri karideslerin kabuklarını haşlamadan önce ayıklayabilirsiniz. Karidesin kafasını da ayıklama sırasında koparın. Önce karidesin bacaklarını ve kafasını koparırsanız, üzerindeki kabuğu daha rahat çıkarırsınız. Eğer pişirme sırasında lezzetini arttırmak isterseniz, haşlama suyunu baharatlarla, çeşitli malzemelerle lezzetlendirmenizi tavsiye ederiz. Zamanınız olursa, karidesi ayıkladıktan sonra fazla olan kısmını buzluğa da atabilirsiniz. Bu şekilde canınız karides istediğinde, hiç ayıklama zahmetine katlanmadan direkt pişirebilirsiniz. Sizlere güzel bir karides salatası tarifi hazırladık. Karidesi bu şekilde pişirmeyi deneyebilirsiniz. Eğer salatasını yapmak istemezseniz, tarifimizdeki gibi karidesi haşladıktan sonra tereyağında hazırladığınız domates sosla birlikte fırında pişirebilirsiniz. En son üzerine rendelenmiş kaşar peyniri koyarak, üzerini nar gibi kızartabilir ve sıcak olarak servis edebilirsiniz. Karides size çok farklı lezzetler tattıracak bir deniz ürünüdür. Bu nedenle aşağıdaki tarifi de denemenizi öneririz.

Karides nasıl pişirilir (Karides salatası)
Karidesin haşlama suyu malzemeleri
Karides nasıl pişirilir

Önce karideslerin haşlama suyunu hazırlayalım. Sebzelerin hepsini ayıklayıp, küçük parçalar halinde doğrayın. Bunları suyla birlikte tencereye alın. Baharatları, tuzu ve bir yemek kaşığı sirkeyi ilave ederek, ocakta kaynatın. Daha sonra bu suyu süzgeç yardımıyla süzün. Yenide tencerenin içine aldığınız haşlama suyuna ayıklanmış karidesleri atarak pişirin. Karidesin pişme süresi suyun kaynamasıyla birlikte 8-10 dakika sürer. Zaten karideslerin piştiğin, renklerinden kolayca anlarsınız. Karidesin eti bembeyaz olur. Eğer haşlamadan önce karidesin kabuklarını ayıkladıysanız, hemen suyunu süzerek ılınmasını bekleyin. Daha sonra karidesleri bir servis tabağına alın. Bir kâsede sızma zeytinyağını, limon suyu ve tuzu iyice karıştırın. Bunu haşlanmış karideslerle karıştırın. Ardından karides tabağınız biraz buzdolabında dinlendirin. Yemek zamanında masanın en güzel yerine yerleştirebilirsiniz. Gördüğünüz gibi karides nasıl pişirilir, nasıl hazırlanır diye sorun etmeyin. Oldukça kolay şekilde karidesleri pişirebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }