{ "title": "Kaz Nasıl Pişirilir", "image": "https://www.pisirmek.gen.tr/images/kaz-nasil-pisirilir.jpg", "date": "21.01.2024 04:04:04", "author": "Fatma Yücel", "article": [ { "article": "Kaz Nasıl Pişirilir, Kaz üzerindeki tüyler temizlendikten sonra kuyruk kısmındaki yağ keseciği kesilip atılır. Bütün olan kaz uzunlamasına ortadan ikiye parçalanır. Parçalardan biri but diğeri de kanat olarak parçalanır güzelce yıkanır. Tencerenin içerisine alınır. Tencere içerisine yaklaşık iki litre su ilave edilir. Parçalanan kaz içine Eklenir. Haşlanmaya bırakılır. Haşlama suyuna tuz ilave edilmez çünkü, etin bünyesinde bulunan tuz eti tatlandırmak için yeterlidir. Kaz eti ile sadece haşlama olmaz fırında, pilav üstü, kızartma, dolma gibi çeşitli yemekler de yapılabilir.