{ "title": "Kefal Balığı Nasıl Pişirilir", "image": "https://www.pisirmek.gen.tr/images/kefal-baligi-nasil-pisirlir.jpg", "date": "19.01.2024 23:24:54", "author": "Ahmet BOZBIYIK", "article": [ { "article": "
Kefal Balığı Nasıl Pişirilir, Kefal balığı, beyaz etli, oldukça lezzetli ve havyarı birçok kişi tarafından beğenilerek tüketilen bir balık türüdür. Kefal balığının ızgarası ve buğulaması harika oluyor. Ayrıca tavada da yapıldığında çok lezzetli olan kefal balığını, güvenilir bir yerden alarak ve pullarını temizleyerek tüketmeyi tercih etmelisiniz. Kefal balığını yanında bol nar ekşili roka salatası ile servis ederek mükemmel bir lezzet şöleni ortaya çıkarabilirsiniz. Bu güzel balığın fırında yapılışını sizlerle paylaştım denemenizi tavsiye ederim.

Fırında buğulama kefal balığı tarifi malzemeleri
Fırında kefal balığı tarifi nasıl yapılır?

Öncelikle eğer kefal balıklarını temizlenmemiş olarak aldıysanız bir kesme tahtasını üzerinde balıklarınızın pullarını iyice temizleyip kanları ve pulları gidinceye kadar bol su ile yıkayın. Balıkların suyunun süzülmesi için bir süzgece ya da kâğıt havlunun üzerinde yaklaşık 5 dakika kadar bekletin. Daha sonra kefal balıklarının içine de dışına da karabiber ve tuz serperek dinlenmeye bırakın. Balıklar dinlenirken fırın tepsisine üç adet kuru soğanın kabuğunu soyup halka şeklinde dilimleyerek tepsinin zeminine yerleştirin. Soğanların üzerine dinlenmiş olan balıkları bir ters bir düz olacak biçimde yan yana dizdikten sonra üzerine yarım çay bardağı sıvı yağ ve bir su bardağı suyu ilave edin. Son olarak üzerine bir adet limonun suyunu sıkıp üzerine biraz daha tuz ve karabiber serptikten sonra fırın tepsisinin üzerini alüminyum folyo ile kapatarak 180° ısıtılmış fırının orta rafında yaklaşık bir saat pişirin. Kefal balığınız hazır.

Afiyet olsun.

" } ] }