{ "title": "Kereviz Nasıl Pişirilir", "image": "https://www.pisirmek.gen.tr/images/kereviz-nasil-pisirilir.jpg", "date": "21.01.2024 03:53:42", "author": "Ahmet BOZBIYIK", "article": [ { "article": "Kereviz Nasıl Pişirilir, Sağlığa oldukça faydası bulunan ve kendine ait farklı bir aromaya sahip olan kereviz, oldukça düşük kaloriye sahip olması nedeniyle ön plana çıkan bir besindir. İçerisinde E, K vitamini ve bol miktarda sodyum ve potasyum bulunan kereviz önemli bir antioksidan kaynağıdır. Bu nedenle birçok hastalığa karşı vücudumuzu korur. Bu şifa kaynağı olan bitki alerjik hastalıklar, sinir ve sindirim sistemi rahatsızlıkları gibi birçok hastalığa iyi gelir.

Kötü kolesterolü dengeleyip göz sağlığına da oldukça faydası olan bu bitkiyi mutfaklarınızdan eksik etmeyin. Özellikle diyet yapanlar için vazgeçilmez bir besin olan kerevizi tüketirken alacağınız kerevizin taze ve gevrek olmasına ve koyu renkli olmasına dikkat edin. Saymakla bitiremeyeceğimiz kadar faydası olan bu besinin tadı da mükemmel. Kerevizi sofralarımızda mutlaka bulundurun ve çocuklarınıza sevdirin. Sizlerle zeytinyağlı kereviz yemeğinin yapılışı nı paylaştım özellikle de kış aylarında hem sağlıklı hem de çok lezzetli yemek düşünenler, denediğinizde tadına bayılacaksınız.

Zeytinyağlı kereviz malzemeleri
Zeytinyağlı kereviz nasıl yapılır?

Kerevizlerin önce saplarını kesip yapraklarını da güzelce temizledikten sonra köküne fazla inmeden kerevizleri fazla kalın olmayacak şekilde soyun. Kerevizleri yıkadıktan sonra kararmaması için hemen dilimleyin. Patateslerinizi ve havucu da soyarak küp-küp doğrayıp hazır edin. Daha sonra bir tencerenin içerisine yarım su bardağı zeytinyağını ilave ederek ocağın altını açın. Bu arada yemeklik doğranmış olduğunuz soğanları tencereye ilave edip biraz tuz ile hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Pembeleşen soğanların üzerine küp-küp doğradığınız havuçları ve patatesi ilave ederek biraz daha kavurun. Tencerenin içerisine son olarak doğradığınız kerevizleri ve bezelyeyi de ilave edip karıştırdıktan sonra yemeğinizin tuzunu, pul biberini ve suyunu ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Yemeğinizi kısık ateşte yarım saat kadar pişirip 10 dakika dinlendirdikten sonra üzerini maydanoz ile süsleyip servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

" } ] }