{ "title": "Kestane Nasıl Pişirilir", "image": "https://www.pisirmek.gen.tr/images/kestane-nasil-pisirilir.jpg", "date": "20.01.2024 15:47:45", "author": "Tuba Asena", "article": [ { "article": "Kestane nasıl pişirilir, Kestanenin besin değeri yüksek olduğu için sağlığa çok faydalıdır. Kestane çok farklı şekilde pişirilir.

Kestane kış aylarının vazgeçilmez kuru yemişidir. En lezzetlisi de sobada yapılan kestane pişirilmesidir.

Kestane pişirmenin hazırlık aşamaları nelerdir?
Sobada kestane pişirme: En çok tercih edilen kestane pişirme çeşididir. Kış aylarında çok sık yapılarak tüketilir. Orta ateşte yanan sobanın üzerine çizilen kestaneler dizilir ve arkalı önlü pişirilir. Çizilen yerler kızardıkça açılır. 10-15 dakikaya yakın kestaneler pişirilir ve daha sonra isteğe göre çay ile tüketilir.

Fırında kestane pişirme: Fırın 200 dereceden önceden ısıtılır. Daha sonra tuz ve 1-2 damla yağ ile kestaneler tuzlanır. Konulacak olan fırın tepsisine tek sıra olacak şekilde kestaneler dizilir ve 30 dakika pişirilir. Piştikten sonra isteğe göre servis edilir.

Tavada kestane pişirme: Teflon veya başka tabanı kalın olmayan bir tavanın içinde kestaneler tuzlanır ve daha sonra orta ateşte ocağın üzerine konulur. Tavanın ağzı kapatılır. Kestane bir süre çıkan suyu ile haşlanır. Daha sonra tavanın kapağı açılır ve ocağın altı daha çok açılarak yüksek ateşte sürekli karıştırarak kestaneler pişirilir. Piştikten sonra isteğe göre servis edilir.

Mikrodalgada kestane pişirme: Çizilen hazır hale kestaneler pişirilecek tabağın içerisine konulur ve yüksek derecede pişirilir. Kestanelerin içerisinde çizilmemiş olanlara dikkat edilir. Pişme esnasında patlar ve zararlı durumlara sebep olabilir.

Tencerede kestane pişirme: Derin bir tencerenin içerisine pişirilecek kestanelerin üzerini geçecek şekilde su konulur ve içerisine bir tatlı kaşığı da tuz atılarak kaynatılır. Kaynayan suyun içerisine kestaneler konulur ve kontrol ederek pişene kadar kaynatılır. Daha sonra isteğe göre servis edilir.
" } ] }