{ "title": "Kültür Mantarı Nasıl Pişirilir", "image": "https://www.pisirmek.gen.tr/images/kultur-mantari-nasil-pisirilir.jpg", "date": "19.01.2024 03:53:27", "author": "Kadriye CAZ", "article": [ { "article": "Kültür mantarı nasıl pişirilir, kültür mantarı lezzetli bir yiyecektir ancak nasıl pişirildiği bilinirse daha lezzetli olur. Kültür mantarı pişirmek oldukça kolay bir yemektir. Sağlık açısından da çok faydalıdır. Yorgunluğu giderir, sinirlere iyi gelir, göze ve vücuda kuvvet verir, içerdiği protein değeri et ile aynı eşdeğerdedir.

Kültür mantarını için gerekli malzemeler
Kültür mantarı nasıl yapılır?

Öncelikle kültür mantarlarını güzelce bir temizleyip üzerindeki siyahlıkları soyunuz. Beş dakikaya yakın ılık suda bekletiniz. Daha sonra bir tencereye çok az sıvı yağ dökün ve bir adet soğanı küçük küçük doğrayıp tencereye boşaltınız. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavurunuz. O sırada mantarları çok küçük olmayacak şekilde doğrayın ve tencereye dökünüz. Yeterince tuz ilave ediniz ve bir bardak su döküp tencerenin ağzını kapatınız.15 dakikaya yakın piştikten sonra kapatınız. 5-6 tencerede bekletiniz. Ondan sonra kültür mantarı servise hazırdır. Yanına biraz roka ve tere ile servise sunabilirsiniz. Bu eşsiz lezzeti sevdiklerinizle paylaşınız.

Afiyet olsun.
" } ] }