{ "title": "Kuru Bamya Nasıl Pişirilir", "image": "https://www.pisirmek.gen.tr/images/kuru-bamya-nasil-pisirilir.jpg", "date": "21.01.2024 02:54:18", "author": "aysel koçer", "article": [ { "article": "Kuru bamya nasıl pişirilir, Kuru bamya çorbası en çok sevilen yemeklerimiz arasında yer alır. Yapımı biraz uğraştırsa da lezzeti ile sofralarımızda sık sık yer alır. Kuru bamya alırken küçüklüğüne dikkat etmek son derece önemlidir. Bamyalar küçük olursa yemek o kadar güzel olur. Soğuk kış günlerinin vazgeçilmez çorbaları arasında yer alan bamya, misafirler tarafından da çok sevilerek tüketilir.

Kuru bamya yemeği için gerekli olan malzemelerimiz
Öncelikli olarak kuru bamya yemeğini yapmadan önce bamyaları sofra bezinin arasına koyup iyice birbirine sürterek üzerinde bulunan küçük kılların gitmesini sağlarız. Bu sürtme işlemi ne kadar uzun sürerse bamyalar o kadar güzel temizlenir. Temizlediğimiz kuru bamyaları güzelce yıkadıktan sonra tencerenin içerisine koyup, üzerine yaklaşık olarak iki litre kadar su ilave ederek; haşlamaya bırakırız. Haşlanmakta olan bamyalara su kaynamadan önce bir yemek kaşığı tuzla limonun çoğunluğunu ilave ederiz. Limonu koymaktaki amacımız ise bamya haşlanırken salgıladığı suyun sünmesini engellemek içindir. Ara sıra bamyaları kontrol ederek, pişip pişmediğine bakalım. Pişmeye yakın ocağın altını kapatıp, bamyaları süzeriz. Süzdüğümüz bamyaların üzerine soğuk su ilave ederek, salgıladığı sıvının gitmesini sağlarız.

Şimdi başka bir tencerenin içerisine öncelikle sıvı yağımızı ilave edip, ocağın altını yakarız. Küçük küçük doğradığımız etleri içerisine atıp kavurma işlemine başlarız. Etlerimiz kavrulurken içerisine koymak için soğanları soyup, küçük doğrayıp tencerenin içerisine ilave ederiz. Etle birlikte kavrulan soğanların üzerine temizlediğimiz ve doğradığımız ince yeşil biberleri ilave ederek, kavurma işlemine devam ederiz. Diğer taraftan da domatesleri soyup küp doğrayarak, diğer karışımların içerisine ilave ederiz. Bütün malzemelerin kavrulduğundan emin olunca içerisine domates salçası ve biber salçasını da ilave edip, güzelce kavuruyoruz. Birazda salçayla kavurup, özleşmesini sağlarız. Kavurma işlemi tamamlandıktan sonra içerisine toz biber, bir miktar limon tuzu ilave ederek; yaklaşık olarak üç litre su koyup içine haşladığımız bamyaları ilave ederiz. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta yaptığımız yemeğin çerisinde bulunan bamyaların miktarını isteğe göre artırmak ya da azaltmaktır. Bamya çok olsun diyorsanız yani çok taneli olsun isterseniz bamya miktarını artırmalısınız. Ancak çorba gibi olsun diyor iseniz bamya miktarını biraz azaltmanız gerekir. Daha sonra bamya çorbamız kaynadığı zaman kısık ateşte yirmi dakika kaynayıp, ocağın altını kapatırız. 10 dakika dinlendikten sonra kuru bamya çorbası yemeğimiz servise hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }