{ "title": "Kuşbaşı Et Nasıl Pişirilir", "image": "https://www.pisirmek.gen.tr/images/kusbasi-et-nasil-pisirilir.jpg", "date": "20.01.2024 03:55:44", "author": "Soner Çelik", "article": [ { "article": "Kuşbaşı et Nasıl pişirilir, kuşbaşı et oldukça faydalı lezzetli bir yiyecektir. Fakat kuşbaşı et pişirirken çoğu Zaman istediğimiz lezzeti alamayız. Pişirmeden kaynaklı hatalardan dolayı et tatsız bir hal alabilir. Bu nedenle iyi bir et yemek için pişirme çok önemlidir. İyi et pişirmek aslında hiç de zor değildir. Gayet kolay ve pratiktir. Akşama ne yapayım diye düşündüğünüzde iyi pişmiş bir kuşbaşı et kavurması yanında soğan salata ve ayran ile yeterli olacaktır. Hem çok sevilerek yenilecek hem de oldukça besleyici olacaktır. Kuşbaşı et pişirilip farklı yemeklerde kullanılabilir. Et sote, etli pilav, etli nohut gibi birçok yemek yapılabilir. Sade kavurma şeklinde tüketilecek ise içerisine iç yağı konulmalıdır. Şimdi iyi bir et pişirmek için bir tarif verelim.

Kuşbaşı et pişirmek için gerekli malzemeler
Kuşbaşı et pişirilmesi, Kuşbaşı et pişirilirken ilk olarak et tencereye alınır ve üzerine iç yağı eklenir. Bazı kişiler iç yağını sevmeyebilir. Fakat lezzetli bir et pişirmenin olmazsa olmazıdır iç yağı. Etin pişme aşamasında iyice kavrulmasanıza sağlar ve lezzet katar. Et ve iç yağı üzerine de bir su bardağı kadar su konulur. Tencere ocağın en küçük kısmına alınır ve kısık olarak altı açılır. Kısık ateş de pişirilmeye başlanır. Et ilk olarak haşlanacaktır. Bu sırada kapağı sürekli kapalı tutulmalıdır ki buharında iyice lezzetli ve yumuşak olsun. Et kendi suyunu da bırakacak ve iyice pişecektir. Et suyunu salıp tekrar çekinceye kadar kapağı hiç açılmamalıdır. Et suyunu çekince iç yağı kendini salacak ve et kavrulmaya başlayacaktır. Et kavrulmaya başladıktan üç beş dakika sonra tuzu atılır. Bu işlem çok önemlidir. Tuz ne kadar geç atılırsa o kadar iyidir. Yoksa etin kurumasına sebep olur. Tuzu da atılan et 1-2 dakika kadar daha kavrulur ve ocağın altı kapatılır. Tencerenin de kapağı kapatılır ve yarım saat kadar dinlendirilir. Ardından sıcak servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }