{ "title": "Kuşkonmaz Nasıl Pişirilir", "image": "https://www.pisirmek.gen.tr/images/kuskonmaz-nasil-pisirilir.jpg", "date": "19.01.2024 20:48:59", "author": "Buse Güçlütürk", "article": [ { "article": "Kuşkonmaz Nasıl Pişirilir, kuşkonmaz çok sağlıklı bir sebzedir. İçinde birçok vitamin barındırır. Bu vitaminler C, E, B1 ve B2'dir. Kalorisi çok düşük bir sebzedir yani tamamen diyet yapanlar için ideal yemekler yapılabilir. Yeşil mor ve beyaz renkte olurlar. Bu renkte olanlar sağlıklı kuşkonmazlardır. Bu sebzenin de birçok yemeği yapılır. Bunlar kuşkonmazlı tart, kuşkonmazlı yumurtalı sandviç, Kuşkonmazlı somonlu lazanya, mozerella peynirli kuşkonmazlı tavuk rulo, mayonezli kuşkonmaz kanepesi, cevizli krokanlı ahududu ve kuşkonmazlı kanepe, parmesanlı kuşkonmaz ve taze soğan, kuşkonmazlı buğdaylı kuzu eti, kuşkonmazlı pastırmalı krep, kuşkonmazlı makarna ve daha çok yemek vardır. Türk milleti olarak eti sevdiğimizden kuzu etli olan tarifi size anlatacağım.

Kuşkonmaz İçin Gerekli Malzemeleri
Kuşkonmazın Nasıl Yapılır?

Bir gece öncesinden aşurelik buğdayı bir taşım kaynatın. Bir gün sonra suyunu süzdürün. Aşurelik buğdaya yeniden su ekleyin ve yarma yumuşayana kadar kaynatın. Kuşkonmazları temizleyin. İsterseniz suda isterseniz buharda haşlayın. Başka bir tencereye Kuzu etlerini koyun ve suyunu çekene kadar pişirin. Soğanları yemeklik doğrayın, etlerin üzerine dökün ve zeytinyağını ekleyin. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Bu arada bu işlemleri yaparken bir yandan bezelyeleri haşlayın ve havuçları küp-küp doğrayın. Pembeleşen soğanların üzerine biber salçasını atıp onu da kavurun. Daha sonra haşlanan bezelyeleri ve havuçları koyun. Haşlanan kuşkonmazları ufak ufak doğrayın ve onu da tencereye atın. Haşlanan aşurelik buğdayı ve hemen ardından sıcak suyu ekleyin. Kara biberini tuzunu ilave edin. Et ve sebzeler yumuşayana kadar pişirin.

Afiyet olsun.
" } ] }